Danske forskere forudsiger risiko for demens Ny undersøgelse viser, at et lavt niveau af bestemt protein i blodet, kan være tegn på øget risiko for at udvikle demens.

Forskere fra Rigshospitalet og Herlev Hospital identificerer ny blodprøve, der kan medvirke til at forudsige risikoen for demens. Det skriver Rigshospitalet på sin hjemmeside. Undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Annals of Neurology, viser, at et lavt niveau af apolipoprotein E i blodet øger risikoen for fremtidig udvikling af demens. Læge, ph.d. studerende Katrine Laura Rasmussen og overlæge, dr.med., klinisk forskningslektor Ruth Frikke-Schmidt fra Klinisk Biokemisk afdeling, Rigshospitalet, har påvist sammenhængen på baggrund af omfattende data fra Herlev-Østerbroundersøgelsen og Østerbroundersøgelsen,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.