Forskere fra Rigshospitalet og Herlev Hospital identificerer ny blodprøve, der kan medvirke til at forudsige risikoen for demens. Det skriver Rigshospitalet på sin hjemmeside. Undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Annals of Neurology, viser, at et lavt niveau af apolipoprotein E i blodet øger risikoen for fremtidig udvikling af demens. Læge, ph.d. studerende Katrine Laura Rasmussen og overlæge, dr.med., klinisk forskningslektor Ruth Frikke-Schmidt fra Klinisk Biokemisk afdeling, Rigshospitalet, har påvist sammenhængen på baggrund af omfattende data fra Herlev-Østerbroundersøgelsen og Østerbroundersøgelsen,...

Ny database skal sikre skrøbelige ældre bedre behandling Skrøbelige ældre får nu deres egen database. Ambitionen er at øge behandlingskvaliteten for en voksende patientgruppe. Et andet formål er at få sundhedspersonalet til at få øje på de skrøbelige ældre, siger databaseformand.
Skriv en kommentar
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Skriv en kommentar
Videomøde på tværs af sektorer åbner for ny samtale om borgeren Sygehus, kommune, egen læge og patient har i et forskningsprojekt holdt et fælles møde om patientens forløb. Ved at samle faglighederne kommer der et nyt syn på patienten, og kvaliteten hæves, siger forsker bag projektet.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Mangelfuld kommunikation mellem læger og plejepersonale udfordrer stop af psykofarmaka til ældre med demens Ny forskning af læge Pernille Hølmkjær afslører barriererne for at stoppe unødvendig psykofarmaka til ældre med demens. Forsøg skal teste bedre kommunikationsveje mellem læger og plejepersonale.
Skriv en kommentar
Forsker vil skabe bedre rehabiliteringsindsatser i samarbejde med Guldborgsund Kommune Et nyt ph.d.-studie skal bidrage med ny viden om rehabiliteringsindsatser. Selve undersøgelsen finder blandt andet sted på Guldborgsund Kommunes midlertidige døgnopholdspladser.
Skriv en kommentar
Ny professor sætter fokus på sygeplejersker i ældreplejen Forskningen i det kommunale sundhedsvæsen har ikke fulgt med det stigende antal opgaver, og det undrer ny professor i sygepleje Annelise Norlyk. Hun er glad for, at hun med sin forskning kan understøtte sygeplejersker i kommunerne.
Skriv en kommentar
Genindlæggelser halveret: Hospitalsansatte rykker hjem til de ældre efter udskrivelse Et opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse har haft stor succes i Aarhus, hvor antallet af genindlæggelser for den ældre medicinske patient er halveret. Løsningen bliver dyrere for kommunerne, men til gengæld er det bedre for de ældre, siger forsker.
Skriv en kommentarNy rapport punkterer myten om ensomme ældre Få ældre er ensomme, hvilket delvist afstedkommer af, at stadig færre ældre kvinder er enker.
Skriv en kommentarDemente i egen bolig er oftere udsat for polyfarmaci og fejlmedicinering Nyt studie fra Videnscenter for Demens viser, at ældre med demens, som stadig bor hjemme, oftere bliver udsat for polyfarmaci og fejlmedicinering end ikke-demente.
Skriv en kommentar
Sygeplejerske modtager forskningspris for Erindringsdans Minder og motion kombineres, når mennesker med demens deltager i Erindringsdans. Susanne Rishøj har udviklet konceptet, der i dag bliver brugt i 81 kommuner.
Skriv en kommentar