»Vi vil gerne lave en forening til støtte af langtidslæger i Fjerritslev. Indtil videre har vi startet en facebookgruppe op og holdt et offentligt møde med 120 interesserede. Det, vi umiddelbart vil kunne tilbyde nye læger, er hjælp til at skaffe bolig, støtte til social integration og rådgivning,« siger Ulla Schønberg, initiativtager til en borgergruppe i Fjerritslev, der vil tiltrække praktiserende læger.

Borgergruppe i Fjerritslev vil tiltrække læger Dystre udsigter for lægesituationen i Fjerritslev har fået en gruppe borgere til at gå sammen om et initiativ, der skal skaffe læger til den nordjyske by bl.a. via en facebookgruppe og hjælp til bolig og integration.

Til årsskiftet står borgerne i Fjerritslev uden nogle praktiserende læger i området, og det har fået byens borgere op af stolen. De har startet en borgergruppe, som på sigt skal omdannes til en forening med en demokratisk valgt bestyrelse, med det formål at trække nye læger til den nordjyske by. Det forklarer Ulla Schønberg, der er initiativtager til gruppen og desuden ansat som sygeplejerske i det eneste tilbageværende lægehus i byen, der nu har annonceret sin lukning ved udgangen af...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.