Bløde gulve forhindrer fald-skader Et svensk studie har undersøgt, hvad stødabsorberende gulve på et plejehjem betyder for forekomsten af skader ved fald. Resultaterne er lovende.

Vi kender alle stødabsorberende gulve fra bl.a. legepladser, men de blødere gulve kan måske også gøre nytte på plejehjem. Det indikerer i hvert fald et nyt svensk studie fra Karlstad Universitet. Forskerne bag studiet har undersøgt fald på et svensk plejehjem, der har stødabsorberende gulve i 10 pct. af deres lejligheder, og de justerede resultater viser, at forekomsten af skader ved plejehjemsbeboernes fald gik tilbage med 59 pct., når der var stødabsorberende gulve i lejlighederne. Det beretter forskerne i studiet, der...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.