Hvad betyder Sundhedsplatformen egentlig for kommunerne? Region Hovedstaden (og sidenhen i Region Sjælland) kæmper i øjeblikket en brav kamp med at skifte it-system. Det påvirker også kommunesamarbejdet, skriver blogger Helle Høstrup.

Som ansat på Rigshospitalet er det vanskeligt at skrive en klumme om andet end Sundhedsplatformen (SP). Hver fiber af det store Rigshospital er optaget af det nye journalsystem, der skal erstatte de forskellige systemer, klinikerne i dag jonglerer med. SP tages i brug af Region Hovedstaden og Region Sjælland. Nedtællingen er i gang, og der er få dage til det store øjeblik, hvor der slukkes for de gamle journalsystemer og åbnes for SP. Den samlede danske verdenspresse står på spring...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.