Barndom i nedre samfundslag sætter fysiske spor Børn af ufaglærte har en ringere fysisk funktion midt i livet end akademikerbørn. Den største forskel ses på de mest fysisk udfordrende tests. Det viser ny forskning fra Center for Sund Aldring og Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.

Andelen af ældre stiger, og forskning viser, at der er stor forskel på, hvordan vi ældes. Med alderen bliver vi ringere til at hoppe og stå på et ben, og forskere fra Københavns Universitet har tidligere vist, at den fysiske formåen hos midaldrende varierer mellem forskellige socialgrupper. Den ufaglærte vil typisk klare fysiske tests dårligere end akademikeren. For første gang i de nordiske lande viser vores nyeste resultater, at de sociale forskelle i fysisk funktion allerede grundlægges i barndommen. Social...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.