Arabiske diabetespatienter skal mødes med anerkendelse og social inklusion Tre år efter et diabeteskursus er det respekten og følelsen af at deltage socialt, der hænger ved i hukommelsen hos diabetikere med arabisk baggrund. Sundhedsrådene var ofte udviskede eller opgivet.

Patienter med andre kulturelle baggrunde end den danske skal muligvis mødes på helt andre måder, hvis læger og andet sundhedspersonale skal nå ind til dem med gode råd og vejledning om sundhed. Ifølge ny forskning tager diabetikere med arabisk baggrund godt imod de kommunale diabeteskurser. Men ikke på grund af det sundhedsrelaterede indhold. Tre år efter kursets afholdelse er det oplevelsen af social inklusion, respekt og anerkendelse, de husker bedst. Undervisningen i kost, motion og livsstilsændringer havde de kun i...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.