Kommunerne budgetterer med nettodriftsudgifter på 390,0 mia. kr. i 2022, hvilket er en stigning på 7,2 mia. kr. fra 2021. Mens udgifterne til de store velfærdsområder vokser nogenlunde lige så meget som de samlede nettodriftsudgifter, så stiger især de budgetterede udgifter for tilbud til ældre og udgifter til seniorpension og førtidspension. Det skriver Danmarks Statistik. Samlet set har kommunerne afsat 50,6 mia. kr. på budgettet for 2022 på tilbud til ældre. Dette svarer til 13 pct. af de budgetterede nettodriftsudgifter....

Trepartsaftale på plads: 6,8 mia. kr. i lønløft til en række af de velfærdsansatte Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en aftale med en ramme på 6,8 mia. kr., som skal gøre velfærdsfagene mere attraktive. Der er bl.a. prioriteret penge til bedre vagtarbejde på sygehusene.
Skriv en kommentar
Sønderborg vil åbne Folketingets øjne for budgetproblemer på det specialiserede voksenområde Økonomiaftalen for 2023 dækker ikke kommunernes stigende udgifter til det specialiserede socialområde, mener udvalgsformand i Sønderborg. Han har sammen med borgmesteren anmodet om foretræde for Folketingets Social- og Ældreudvalg.
Skriv en kommentar
Stram aftale: Kommuner og regering indgår økonomiaftale Regeringen og KL har indgået aftale for kommunernes økonomi for 2023, der byder på mindre byggeri og en øget serviceramme. Derudover skal flere kommuner frisætte ældreområdet igennem velfærdsaftaler. Se hovedpunkterne her.
Skriv en kommentar
Det står der om sundhed og ældre i regeringens finanslovsudspil for 2022 Finansministeren præsenterede mandag regeringens finanslovsudspil for 2022, hvor der bl.a. er afsat midler til nærhospitaler, men ingen til psykiatrien. FOA's formand ønsker, at kommunerne får større frihed gennem flerårige budgetrammer.
Skriv en kommentar
To borgmestre: Økonomiaftale kompenserer for demografien, og ellers er der ikke rigtig noget at komme efter En ligeud-aftale, der ikke giver kommuner mulighed for at udvikle velfærden. To borgmestre har ikke mange roser til ny økonomiaftale mellem KL og regeringen. De savner penge til socialområdet.
Skriv en kommentarKL og regeringen genoptager økonomiforhandlinger efter tænkepause Økonomiforhandlinger mellem KL og regeringen fortsætter igen, efter at KL ønskede en tænkepause.
Skriv en kommentar
KL: Det specialiserede område har brug for flere penge KL har taget kritikken på socialområdet til sig, og derfor vil organisationen ændre området med en treårig plan. Hvis kommuner skal ændre det specialiserede socialområde, kræver det ekstra penge, siger Ulrik Wilbek, KL’s formand for socialudvalget.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom: Det kræver mere end finanslovsmidler at forbedre ældreplejen I den nye finanslov er der afsat ca. 500 mio. kr. til ældreplejen om året i de næste 4 år, men det er ikke noget at falde i svime over, mener Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi. Han tvivler på, at finanslovens mål om 1.000 ekstra medarbejdere i ældreplejen lykkes.
Skriv en kommentar
Det står der om ældre og sundhed i Finansloven 2021 1.000 ekstra medarbejdere i ældreplejen, flere kommunale borgerrådgivere og videreførelse af Videnscenter for værdig ældrepleje. Få overblik over sundheds- og ældreområdet i Finansloven 2021 her.
Skriv en kommentar
KL og FOA vil have massivt løft af ældreplejen i kommende finanslov Mere og bedre uddannet personale og større sammenhæng mellem pleje og sygepleje er på KL og FOA's fælles ønskeliste til en kommende finanslov.
Skriv en kommentar