Ældre fylder mere i de kommunale budgetter Kommuner har i deres budgetter for 2022 afsat 50,6 mia. kr. til ældre, hvilket svarer til 13 pct. af udgifterne. Stigningen skyldes især budgetterede udgifter til pleje, omsorg og hjemmehjælp.

Kommunerne budgetterer med nettodriftsudgifter på 390,0 mia. kr. i 2022, hvilket er en stigning på 7,2 mia. kr. fra 2021. Mens udgifterne til de store velfærdsområder vokser nogenlunde lige så meget som de samlede nettodriftsudgifter, så stiger især de budgetterede udgifter for tilbud til ældre og udgifter til seniorpension og førtidspension. Det skriver Danmarks Statistik. Samlet set har kommunerne afsat 50,6 mia. kr. på budgettet for 2022 på tilbud til ældre. Dette svarer til 13 pct. af de budgetterede nettodriftsudgifter....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind