I øjeblikket arbejder Stefan Lydal (DF), formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget i Sønderborg Kommune, på et oplæg, som han håber, at han og borgmester Erik Lauritzen (S) kan få lov at præsentere for Folketingets Social- og Ældreudvalg.

Sønderborg vil åbne Folketingets øjne for budgetproblemer på det specialiserede voksenområde Økonomiaftalen for 2023 dækker ikke kommunernes stigende udgifter til det specialiserede socialområde, mener udvalgsformand i Sønderborg. Han har sammen med borgmesteren anmodet om foretræde for Folketingets Social- og Ældreudvalg.

Kommunerne har brug for en håndsrækning for at kunne dække de stigende udgifter til det specialiserede socialområde. Det mener Stefan Lydal (DF), der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget, og borgmester Erik Lauritzen (S), begge fra Sønderborg Kommune. De har sammen anmodet om foretræde for Folketingets Social- og Ældreudvalg. »Økonomiaftale for 2023 er meget problematisk for alle landets kommuner. I Sønderborg er vi nødt til at omprioritere penge fra kernevelfærd og skære i serviceniveauet, fordi vi har stigende udgifter...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.