Aarhus ændrer bevillingsregler for diabetikere Efter en henvendelse fra Diabetesforeningen har Aarhus Kommune ændret sine retningslinjer for bevilling af hjælpemidler til insulinkrævende diabetikere.

Det er ulovligt, når en kommune lægger loft over antallet af kanyler, nåle og strimler, som en enkelt diabetiker er berettiget til. Den besked gav Diabetesforeningen Aarhus Kommune, og Danmarks næststørste kommune har nu rettet ind og ændret sine retningslinjer. Kommunen bryder nemlig Serviceloven, hvis den fastlægger et maksimalt antal hjælpemidler og dermed beder sine borgere med diabetes om selv at betale for de hjælpemidler, de bruger ekstra. I en konkret sag gav Aarhus Kommune en borger besked på, at...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.