Årets influenzavaccine giver ringere beskyttelse end ventet Syv ud af ti influenzasyge danskere er ramt af muteret virus, som årets vaccine ikke beskytter mod.

Dette års influenzavaccine yder kun ringe beskyttelse mod sygdommen. Det skyldes, at virus har muteret i forhold til den virustype, som dette års influenzavaccine er baseret på, viser nye tal fra Nationale Influenza Center på Statens Serum Institut. Ifølge institutet har op mod 70 pct. af alle influenzaprøver været af en anden type end A H1N1, som vaccinen er målrettet mod, og derfor er mange danskere og europæere blive syge trods vaccination. »Grundlaget for vores overvågning er influenzaprøver fra syge danskere i hele landet, så derfor...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind