Kommuner skal holde afklarende samtaler med alle borgere, som med henvisning fra egen læge eller sygehus vil have gavn af et forebyggelsestilbud. Denne samtale skal afklare den enkelte borgers behov og motivation for at gennemføre kommunens forskellige tilbud. Sådan lød anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen i 2016. Fem kommuner har siden afprøvet og implementeret Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behovsvurdering i den afklarende samtale, og disse fem projekter er nu blevet evalueret af CPI, Center for Patientinddragelse for Sundhedsstyrelsen. De fem kommuner har alle...

Sundhedsstyrelsen udgiver ny håndbog til rehabilitering på ældreområdet En ny praksisnær håndbog fra Sundhedsstyrelsen skal hjælpe med at løfte rehabiliteringen på ældreområdet. Håndbogen bygger på erfaringer fra kommunerne og den nyeste viden på området.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Nøglen til succes ligger på det udøvende ledelsesniveau« Hemmeligheden bag succesen med det tværsektorielle initiativ HjerteFyn er, at de udøvende ledere fra starten har været tovholdere på at sikre hjertepatienter et sammenhængende forløb af høj og ensartet kvalitet. HjerteFyn er et af tre nominerede intitiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Nordfyns Kommune vil forbedre sårbehandling med fysisk aktivitet Ny tværfaglig struktur med fysisk aktivitet under sårbehandling skal mindske gentagne sår i Nordfyns Kommune. Vi har nu mulighed for at være mere foran i forløbet, end vi tit tidligere har været, siger kommunens sårkonsulent.
Skriv en kommentarRehabilitering giver større trivsel hos de svageste ældre En evaluering af rehabiliteringsforløb for de svageste ældre viser, at selvom de ofte har brug for hjemmehjælp efter et forløb, så øger det livsglæden at kunne klare hverdagsting selv.
Skriv en kommentar
Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentarFor stor forskel: Hjerneskadede skal have mere ensartet genoptræning Voksne med hjerneskade skal have et godt og ikke mindst ensartet forløb af høj kvalitet uanset, hvor i landet de bor. Sundhedsstyrelsen sender nu anbefalinger om rehabilitering og genoptræning på området i høring.
Skriv en kommentarNyt forsøg skal styrke samarbejde med private om rehabilitering af ældre Nu kan kommuner søge om at være med i en forsøgsordning, der skal udvikle samarbejdet med og styrke det frie valg inden for rehabilitering af ældre borgere
Skriv en kommentarRetningslinje for rehabilitering af KOL-patienter opdateret Ny viden på området gør, at Sundhedsstyrelsen nu opdaterer retningslinjen for rehabilitering af patienter med KOL.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen sender metode for rehabilitering af kræft i høring Det reviderede forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse med kræft beskriver den samlede indsats og skal sikre kvalitet i processen.
Skriv en kommentarNye anbefalinger for hjertesygdom skal sikre smidige patientforløb De nye anbefalinger skal sikre smidige patientforløb. Som noget nyt beskriver de det samlede forløb, som patienter kommer igennem, hvor kommunerne i højere grad skal varetage fysisk træning.
Skriv en kommentarPulje til rehabilitering og genoptræning af hjerneskadede Sundhedsstyrelsen har slået tre puljer op til tilbud til mennesker med hjerneskader. Midlerne skal gå til tiltag med data om brugertilfredshed og styrkelse af genoptræningsplaner.
Skriv en kommentar