I sidste uge kårede Dagens Medicin for 14. gang landets bedste inden for 65 udvalgte kliniske områder, baseret på de regionale kliniske kvalitetsdatabasers (RKKP’s) årlige rapporter. Meget er sket på de 14 år. Hvor det i 2007 næsten var kættersk at måle på behandlingskvalitet, er det nu et helt naturligt krav til et sundhedsvæsen, som alle ønsker skal være i topklasse. Til gengæld er der stadig meget at udrette for at gøre kvalitetsmålinger så relevante og retvisende som muligt. De...

Frygt, magt og undladelsessynder Da den første frygt havde lagt sig, burde man nøgternt have set på, om ikke kuren var endt med at være værre end sygdommen. Alene det faktum, at mange andre sygdomme og sundhedsmæssige problemstillinger har måttet vige for COVID, burde have fået regeringen og sundhedsmyndighederne til at stoppe op.
Skriv en kommentar
God kræftbehandling er også god diagnostik, god rehabilitering og god palliation Der er behov for, at sundhedsvæsenet arbejder ud fra en national kvalitetsplan med fælles kvalitetsstandarder for hver enkelt del af kræftbehandlingen fra start til slut, uafhængigt af hvem der yder den sundhedsfaglige indsats.
Skriv en kommentarKommunal deltagelse i kliniske kvalitetsdatabaser skal bidrage til bedre overblik over patientforløb Sektorsamarbejde mellem hospitaler, almen praksis og kommuner om kvalitetsdatabaser kan blive et vigtigt redskab til at hjælpe de svageste hjertepatienter, mener formanden for Dansk Hjerterehabiliteringsdatabase.
Skriv en kommentar
Hold øje med psykiatriplanen Det er på én gang både sørgeligt og fantastisk, at det først blev i 2020 at psykiatrien kom på finansloven. Nu handler det om at holde momentum, så psykiatriplanen ikke drukner i den sidste tour de force for at få styr på COVID-19.
Skriv en kommentar
Forebyggelsens år Det er glædeligt, at hygiejne efter at have levet som en lidt altmodisch tante i skyggen af moderne liv og antibiotika nu stormer frem i en ny nøglerolle, ikke blot i forhold til pandemier, men også i forhold til antimikrobiel resistens.
Skriv en kommentar
Gør op med dogmerne og få mere lighed i sundhed Ulighed skal bekæmpes med ulighed, og man kan starte med at tage en række mere eller mindre bevidste dogmer ved hornene.
Skriv en kommentar
Sundhedsvæsenet har hovedrollen i en historisk tid I denne tid får vi brug for sammenhold, kreativitet og vidensdeling, som rækker ud over vores eget fagområde og vores egen afdeling, skriver chefredaktør Rikke Esbjerg.
Skriv en kommentar
Forskning i det nære sundhedsvæsen kræver tilstedeværelse i det nære Når sundhed er tættere på borgernes hverdag, så løses flere sundhedsopgaver også i det nære, og lige der opstår behovet for den praksisnære forskning, skriver tre forskere fra Defactum.
Skriv en kommentar
Kig til rehabiliteringsteamet for en god opskrift på faste teams og helhedspleje Rehabiliteringsteamet tikker snart sagt alle bokse for, hvordan man fra lovgivers side ønsker, at den fremtidige ældrepleje skal se ud med faste teams, borgernær visitation og helhedspleje, skriver Thomas Karlsson.
Skriv en kommentar
Bæredygtig velfærd går gennem teknologien I juni er Aarhus Kommune sammen med Region Midtjylland værter ved en stor international konference under temaet Where Care Meets Tech. Konferencen er en optakt til det danske formandskab for EU og har fokus på, hvordan vi i højere grad kobler velfærdsteknologi og relationel velfærd.
Skriv en kommentar
Disse ledertræk skal tiltrække den nye generation af medarbejdere til ældreplejen Hvis vi skal sikre, at flere unge vælger ældreplejen og bliver i den, bliver vi nødt til at se på, hvordan vi bedst understøtter en ledelsespraksis, der matcher de unges behov og forventninger.
Skriv en kommentar