Fald i genindlæggelser, en reduktion i medicinforbruget og en større tryghed blandt beboerne er blandt de positive konsekvenser, som Vejle Kommune har observeret på 10 plejecentre, der siden 2017 har haft en fast tilknyttet læge. Lægen kommer på plejecentret for at rådgive personalet hver 14. dag om de beboere, der har valgt lægen som deres læge. De faste plejehjemslæger har været så stor en succes, at Seniorudvalget i Vejle Kommune også ønsket at udvide ordningen, så den gælder for alle...

Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentarOver halvdelen af kommunerne har tilknyttet faste læger på plejehjem 62 pct. af landets kommuner har tilknyttet faste læger på et eller flere plejehjem. Projektchef i Vive mener, at der er en faglig gevinst for lægerne ved at være med i ordningen
Skriv en kommentarFlere end hver 10. kommune har fundet faste læger til plejehjem En undersøgelse fra KL viser, at flere kommuner har styr på plejehjemslægerne. Specielt er der sket et ryk på de kommuner, der har faste læger på mere end halvdelen af kommunens plejehjem.
Skriv en kommentar
Nye regler betyder nul nattevagter til gravide Nye regler for natarbejde for gravide betyder i praksis, at kommunerne helt friholder gravide fra nattevagter i ældreplejen. Tre kommuner fortæller, hvordan de agerer efter de nye regler.
Skriv en kommentar
Plejehjemslederen om samarbejde med plejehjemslæge: »Vi føler os privilegerede« Plejehjemslægen kommer på en fast ugedag på plejehjemmet Smedegården i Aalborg. Det giver tryghed for beboerne og nyttig viden til de ansatte, fremhæver plejehjemsleder Jeanette Raas om samarbejdet med praktiserende læger.
Skriv en kommentar
PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
Skriv en kommentar
Ældredirektør og praksislæge er enige: Samarbejde mellem kommuner og almen praksis er afgørende Hos kommunerne og de praktiserende læger, er der enighed om, at nøglen til et mere velfungerende sundhedsvæsen ligger i at styrke det nære samarbejde i primærsektoren. Ikke ved at lægge hele sundhedsvæsenet under ét.
Skriv en kommentar
Lægeforeninger advarer: Forhøjede patienttal kan få læger til at opgive deres praksis Sundhedsstrukturkommissionens forslag om, at praktiserende læger med mange syge patienter skal have færre patienter end deres kolleger, møder bred opbakning i sundhedsvæsenet. Men hvordan det skal ske, er der dog stor uenighed om, viser høringssvar til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Skriv en kommentar
To nordjyske kommuner er beredte til at indlægge multisyge borgere hjemme Thisted og Morsø kommuner kan i et nyt projekt indlægge udvalgte borgere hjemme. Erfaringerne er foreløbigt sparsomme, men frontpersonale er glade for at kunne give ældre borgere en mere tryg behandling.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: »Det er første gang, jeg har oplevet, at uanset, hvilken bold man kaster, så bliver den grebet« Ikke nok med at et innovativt samarbejde mellem Middelfart Kommune, almen praksis og Sygehus Middelfart reducerer antallet af indlæggelser blandt kommunens ældre, det lægger også kilometer til akutsygeplejerskernes arbejdsglæde. Samarbejdet er et af tre nominerede initiativer til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar