Hvis kommuner og hospitaler over hele landet sætter tidligere ind overfor dysfagi – problemer med at spise, drikke og synke – så er der penge at spare. Det viser et tværsektorielt projekt fra Regionshospital Nordjylland, der anbefaler et øget fokus på forebyggelse. »Kan vi på både hospitaler og i kommunerne blive bedre til at forebygge dysfagi tidligt, så kan udgifter til hjemmepleje, hjemmesygepleje, træning og indlæggelser minimeres. Det giver rigtig god mening. Både for patienterne og for økonomien,« siger forskningskoordinator...

Mange får maden galt i halsen Borgere med dysfagi har stærkt forringet livskvalitet, og lidelsen kan have store samfundsøkonomiske konsekvenser for kommuner og regioner, siger seniorforsker. Flere kommuner har øget fokus på dysfagi.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen præsenterer planerne for efterårets vaccinationsindsats Igen i år tilbyder Sundhedsstyrelsen gratis vaccination mod influenza og covid-19 for dem, der er 65 år eller ældre. Der vil også blive tilbudt udkørende vaccinationstilbud for plejehjemsbeboere.
Skriv en kommentar
Borgere i Aarhus Kommune får hjælp til sikre skridt Center for Faldforebyggelse i Aarhus Kommune tilbyder vejledning, oplæg, kurser, holdtræning og individuel træning. Målet er at forebygge faldulykker og social isolation på samme tid.
Skriv en kommentarSST vil forbedre indsatsen omkring underernæring hos patienter og ældre borgere Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en ny vejledning, hvori de beskriver, hvordan kommuner, sygehus og almen praksis sammen kan styrke indsatsen for borgere og patienter, der har gavn af en ernæringsindsats.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Region Nordjylland Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Talknusere i Aalborg skal sætte pris på knogleskørhed Et ph.d.-projekt på Aalborg Universitet vil beregne cost-benefit-effekten af en særlig indsats for at forebygge osteoporose. Analysen vil især prøve at måle og indregne kommunernes udgifter.
Skriv en kommentar
Osteoporoseforeningen: Plads til forbedring af opsporingsindsats Både kommuner og praktiserende læger bør have bedre øje for knogleskørhed, hvis antallet af hofteoperationer skal forebygges endnu mere, mener Osteoporoseforeningen.
Skriv en kommentar
Overlæge: Mangel på opfølgende tilbud efter knoglebrud rammer dårligst stillede hårdest Professor Bente Langdahl mener, at der i den grad mangler opfølgende tilbud til patienter efter knoglebrud, og at det især går ud over de patienter, som ikke har ressourcerne til selv at være opsøgende.
Skriv en kommentar
Social skævvridning i konsekvenser ved knoglebrud For personer over 50 år har uddannelsesniveau afgørende betydning for, hvordan de klarer sig fysisk og mentalt efter et knoglebrud, viser dansk forskning.
Skriv en kommentar
Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Køge vil forebygge indlæggelser med klinisk støtteværktøj Køge Kommune vil udvikle et beslutningsstøtteværktøj, der kan hjælpe sundhedsprofessionelle til at sætte ind med forebyggelse, når en ældre borgers adfærdsmønster tyder på risiko for en indlæggelse.
Skriv en kommentar