Som Kommunal Sundhed skrev i august har Styrelsen for Patientsikkerhed inviteret kommunerne til at deltage i et projekt, der tester nemmere UTH-rapportering. Nu er projektet sat i gang, og Assens, Aalborg, Frederikshavn, Aarhus, Silkeborg, Nyborg, Kalundborg, Furesø, Helsingør og Hvidovre er med i pilotprojektet, der skal bidrage til at styrke trygheden for patienter og borgere i det kommunale sundhedsvæsen. I praksis betyder det, at de kommunale enheder kan nøjes med at notere få oplysninger på et papir, når der sker en...

Sygehusene får også mulighed for samlerapportering I kommunerne har man haft stor succes med samlerapportering. Nu vil et nyt it-system gøre det muligt for regionerne at benytte samme praksis.
Skriv en kommentar
Ny vejledning sætter spot på sygeplejerskers forbeholdte virksomhedsområde Nu er der ny vejledning om sygeplejerskers forbeholdte virksomhedsområde. Styrelsen for Patientsikkerheds direktør kalder det ‘et vigtigt skridt for patienter, sygeplejersker og sundhedsvæsenet’.
Skriv en kommentar
Ny kampagne: Sådan håndterer du nej tak til genoplivning En kampagne skal lære om håndteringen af de nye regler for fravalg af genoplivningsforsøg.
Skriv en kommentar
Nu udvides muligheden for at samlerapportere UTH Hele sundhedsvæsenet kan fra 1. marts 2024 samlerapportere utilsigtede hændelser med infektion, medicinadministration, medicindispensering og fald.
Skriv en kommentar
Antallet af rapporterede utilsigtede hændelser stiger Fra 2020 til 2021 er antallet af rapporterede utilsigtede hændelser steget med 11. pct. Det betyder dog ikke, at det samlede antal fejl i sundhedsvæsenet er steget, slår Styrelsen for Patientsikkerhed fast.
Skriv en kommentar
Der sker for mange fejl med medicinhåndteringen i kommunerne Kommuner har trods mange indsatser stadig problemer med medicinområdet, viser tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed. En enkelt fejl ét sted i processen kan medføre alvorlige konsekvenser.
Skriv en kommentar
Ny vejledning giver lægen ansvaret for genoplivning Formand for de kommunale sygeplejersker er glad for klarhed om lægeligt ansvar i nye vejledninger om genoplivning og livsforlængende behandling, mens formand for Dansk Selskab for Almen Medicin fortsat ser huller i vejledningerne for den ældre, habile borger.
Skriv en kommentar
Styrelse inviterer medicinproducenter med på plejehjem Lige nu sætter Styrelsen for Patientsikker fokus på syv lægemiddelgrupper, som ofte er involverede i medicinfejl. Selvom fejlene begås af mennesker, kan industrien også lave tiltag, der forbedrer patienternes sikkerhed.
Skriv en kommentar
Arbejdsgruppe skal klarlægge retningslinjer for livsforlængende behandling En ny arbejdsgruppe i Styrelsen for Patientsikkerhed skal gøre reglerne for livsforlængende behandling mere klare. Målet er at mindske misforståelser omkring behandlingstestamentet. Ny vejledning klar 1. juni.
Skriv en kommentarMålepunkter for nyt tilsyn med ældreplejen er klar Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende justere på det nye tilsyn med ældreplejen.
Skriv en kommentar
Overblik: Her skal kommunerne forbedre patientsikkerheden Kommunerne har særligt problemer inden for patientforløb, journalføring, medicinhåndtering og informeret samtykke, viser erfaringer fra det risikobaserede tilsyn i 2017. Der er dog en vilje til at gøre det bedre, siger tilsynschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar