Borgere i Herlev, Ballerup eller Furesø kommuner kan føle sig lidt mere trygge i dag end for knap to år siden. Det skyldes det akutteam, som kommunerne i fællesskab satte i drift i februar 2015. Den første evaluering af teamets resultater er nemlig overvældende positiv. 240 indlæggelser skulle være forebygget alene i Furesø, og 50 patienter er kommet tidligere hjem fra hospitalet end planlagt, fordi SHS-teamet kan klare deres videre behandling i hjemmet. »Vi har været inde og finde patienter på...

Leder af akutteam: Tværsektoriel aftale i hovedstaden vil virke Ny aftale i hovedstaden om øget samarbejde mellem akutteam og praktiserende læger vil sænke antallet af indlæggelser, vurderer leder af akutteam, som allerede har en aftale med de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Akutteam bruger data som et ledelsesredskab I Ballerup, Herlev og Furesøs fælles akutteam er data et ledelsesredskab, der kvalificerer arbejdsopgaverne, siger daglig leder. De registrerede data giver svar på, hvilke opgaver der giver mening for dem at løse.
Skriv en kommentar
Tværkommunalt akutteam er kommet flyvende fra start Et år efter opstart får det tværkommunale akutteam i Nordsjælland ros i en indledende evaluering. Spørgsmålet om forebyggelse af indlæggelser er dog stadig åbent, og sundhedschefen i Gladsaxe kalder det fokus for snævert.
Skriv en kommentar
Jørgen er glad for besøg fra akutsygeplejersken Flere steder bliver der satset på kommunale akutteam for at forebygge indlæggelser, men en rapport konkluderede for nylig, at de ikke gør det. Kommunal Sundhed er taget ud med akutsygeplejerske Chastine Hansen i Nordsjælland.
Skriv en kommentar
Ni kommuner vil styrke kræftrehabilitering i tværkommunalt samarbejde Ni nordsjællandske kommuner skal nu stå sammen om kræftrehabilitering. Borgere skal på tværs af kommunegrænser for at få det bedst tilgængelige tilbud målrettet dem.
Skriv en kommentarFuresø Kommune er bedst til at undgå indlæggelser af ældre I Region Hovedstaden er Furesø den kommune, der er bedste til at undgå indlæggelser af ældre. I løbet af to år er der sket et fald på 26 pct. i indlæggelser af ældre.
Skriv en kommentarFredericia får akutfunktion Fra 1. september kan også borgere i Fredericia Kommune få hjælp af akutsygeplejersker, og forhåbentlig undgå indlæggelser og genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Tre sundhedschefer ser frem mod 2025 Ældrelov og sundhedsreform bliver overskrifterne for arbejdet i 2025. Sådan lyder det fra sundhedscheferne i Ballerup, Randers og Vejle kommuner, der allerede er i fuld gang med arbejdet.
Skriv en kommentarUddannelse i kateterpleje fører til færre indlæggelser Efter uddannelse i kateterpleje af personale i ni kommuner omkring Herlev og Gentofte Hospital, er det nu lykkedes at halvere antallet af henvendelser fra borgere med kateterproblemer.
Skriv en kommentar
Stik imod regeringens forslag: Esbjerg har dårlige erfaringer med at flytte akutsygeplejen Regeringens plan om at flytte ansvaret for akutsygeplejen til regionerne møder modstand i kommunerne. I Esbjerg har man allerede gjort forsøget – uden succes.
Skriv en kommentar
Specialiserede akutteams bygger vigtig bro mellem primær og sekundær sektor Specialiserede hjemmesygeplejeteams kan være med til at binde primær og sekundær sektor. En undersøgelse i Herlev, Furesø og Ballerup kommuner, der i samarbejde med Herlev og Gentofte Hospital og de praktiserende læger har haft et team siden 2015, viser, at det skaber bedre sammenhænge og kommunikation og øger trygheden for både borgere og medarbejdere.
Skriv en kommentar