Den 29. oktober præsenterer Sundhedskartellet og Kommunernes Landsforening (KL) fire nye kliniske retningslinjer, der skal styrke det faglige grundlag for de kommunale sundhedsydelser. Til hver af de fire retningslinjer er der udarbejdet en instruks, som indeholder konkrete råd til kommunerne om, hvordan og på hvilke områder, de skal pleje og vise omsorg. De fire instrukser beskriver, hvordan kommunerne: Udreder patienter og forebygge indlæggelse Identificerer spisevanskeligheder efter apopleksi Tidligt identificerer behov for palliativ indsats Opstiller systematiske mål for rehabilitering Instrukserne er...

Ny norsk sundhedsaftale vil kunne omsættes til dansk kontekst 19 nye sundhedsfællesskaber mellem sygehuse og kommuner er på vej i Norge. Det danske sundhedsvæsen har brug for lignende strukturelle greb for at skabe sammenhæng på tværs, mener flere parter.
Skriv en kommentar
Kritik af forbud mod brugerbetaling på akutpladser: Kommuner omgår reglerne Kommuner må ikke inddrive brugerbetaling på akutpladser ved at kalde pladserne noget andet, siger sundhedsministeren. Ifølge Ældre Sagen sker det dog fortsat. De nye regler kan være forvirrende, lyder det fra KL.
Skriv en kommentar
KL: Detailregulering i ældreplejen er ikke vejen frem For at forebygge konkurser hos private hjemmeplejefirmaer har Folketinget besluttet at stille større krav til kommunerne. KL mener detailregulering er den forkerte vej at gå.
Skriv en kommentarDigitale genoptræningsplaner forsinket Nye digitale genoptræningsplaner skulle have været klar til brug i kommunerne fra oktober 2015, men en forsinkelse betyder, at ibrugtagningsdatoen er udskudt til 2. maj 2016.
Skriv en kommentarDiabetespatienter skal uddannes sygdomsspecifikt Det er ikke godt nok at tilbyde samme patientuddannelsesprogram til alle. Det slår Sundhedsstyrelsen fast i deres nye kliniske retningslinje for rehabilitering af diabetespatienter.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens skal frigøre tid i kommunal ældre- og sundhedspleje AI-løsninger til et tocifret millionbeløb skal udbredes i hele landet for at lette arbejdspresset i den kommunale sektor og forbedre servicen til borgerne.
Skriv en kommentar
Flere på fuld tid i hjemmeplejen øger arbejdsglæden Efter at have været i gang i næsten tre år viser projektet ’En fremtid med fuldtid’, at flere medarbejdere på fuld tid giver højere medarbejdertilfredshed, færre vikarer, lavere medarbejderomsætning, gladere borgere og bedre økonomi for både medarbejdere og de kommunale arbejdsgivere.
Skriv en kommentar
Ældreminister om reformen: Vi har lavet et skelet. Det er det, I som kommuner nu skal fylde ud Når den nye ældrereform træder i kraft, og der sker en frisættelse af ældreområdet, kommer det til at kræve tillid til hinanden, men også forventninger og god ledelse, hvis missionen skal lykkes. Sådan lyder det fra KL og ældreministeren, der dog ikke vil se, det frie valg ende i ulighed for borgerne.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
KL: Sundhedsstrukturkommissionen er ikke lykkedes med opgaven Mens Ældre Sagen ønsker sig en sammenlægning af sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres, siger direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar
Kommunerne savner prepping-plan for ældre og svage Ældre Sagen mener, at det er uacceptabelt, at der ikke er en central beredskabsplan for de svageste ældre i samfundet.
Skriv en kommentar