Hvidovre og Brøndby kommuner er gået sammen om at etablere et fælles akutteam. Formålet med teamet, hvor der i øjeblikket er fem sygeplejersker tilknyttet, er, at de mere simple behandlingsformer skal kunne klares i borgerens eget hjem. »Vi ved, at det kan være en anstrengende oplevelse at komme på hospitalet. Især hvis det blot handler om at blive observeret, få lagt et kateter eller taget en blodprøve, som godt kan klares hjemme. Derfor bliver akutteamet et vigtigt supplement til vores...

Leder af akutteam: Tværsektoriel aftale i hovedstaden vil virke Ny aftale i hovedstaden om øget samarbejde mellem akutteam og praktiserende læger vil sænke antallet af indlæggelser, vurderer leder af akutteam, som allerede har en aftale med de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Tværkommunalt akutteam er kommet flyvende fra start Et år efter opstart får det tværkommunale akutteam i Nordsjælland ros i en indledende evaluering. Spørgsmålet om forebyggelse af indlæggelser er dog stadig åbent, og sundhedschefen i Gladsaxe kalder det fokus for snævert.
Skriv en kommentar
Jørgen er glad for besøg fra akutsygeplejersken Flere steder bliver der satset på kommunale akutteam for at forebygge indlæggelser, men en rapport konkluderede for nylig, at de ikke gør det. Kommunal Sundhed er taget ud med akutsygeplejerske Chastine Hansen i Nordsjælland.
Skriv en kommentar
Odense Kommune vil have flere gode leveår til borgerne To nye ekspertråd med sundhedsprofessorer i spidsen skal styrke forebyggelse og forskning indenfor sundhed i Odense.
Skriv en kommentar
Stik imod regeringens forslag: Esbjerg har dårlige erfaringer med at flytte akutsygeplejen Regeringens plan om at flytte ansvaret for akutsygeplejen til regionerne møder modstand i kommunerne. I Esbjerg har man allerede gjort forsøget – uden succes.
Skriv en kommentar
Nej tak til rusmidler blandt unge: Nye redskaber på vej til kommunerne Sundhedsstyrelsen og TrygFonden har lanceret et nyt forebyggelseskoncept, hvor samarbejde mellem kommuner, lokale aktører og forældre skal skabe rammerne for et godt ungeliv uden rusmidler.
Skriv en kommentar
Kommuner skal udvikle rygestoptilbud målrettet børn og unge Sundhedsstyrelsen har udmøntet 58,5 mio. kr., som skal få børn og unge under 25 år til at kvitte røg og nikotin. Pengene går til 17 projekter, som involverer 38 kommuner.
Skriv en kommentar
Kommuner og civilsamfund samarbejder om at forbedre børns trivsel og sundhed Fem kommuner undersøger, hvordan systemorienteret samarbejde mellem kommuner og civilsamfund kan fremme børns sunde bevægelsesvaner.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Patientforeninger i fælles opråb: Nye kommunale kvalitetskrav udvander ambitionen om bedre forebyggelse Fire patientforeninger mener, at de nye kvalitetskrav fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet til kommunernes patientrettede forebyggelsestilbud er for slappe. Selvom kritikerne påskønner initiativet, vil det ikke føre til det nødvendige løft af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentarIngen løftede pegefingre i nyt projekt om sundhed Slagelse ser frem til at sparre med ni andre kommuner og Fødevarestyrelsen om samtaler med børn og forældre om at skrue ned for mængden af sukker.
Skriv en kommentar