Ved vi nok om bivirkningerne ved velfærdsteknologi? Vi ved meget lidt om, hvilken betydning det har for ældre at få deres nye hjem fyldt op med fuldautomatiske senge, spiserobotter, skærme, alarmer, lifte og bærbare pc’er, som personalet kommer ind ad døren med.

Der ligger et paradoks gemt i brugen af velfærdsteknologi – eller måske i teknologi i det hele taget. Som leder af et plejehjem kan jeg se, at teknologien er en stor hjælp, og velfærdsteknologi er helt klart et fremskridt, når den er med til at gøre mennesker selvhjulpne, med til at reducere tunge og svære arbejdssituationer og med til at øge livskvaliteten for mennesker, der på en eller anden måde er afhængig af hjælp – og så kan den spare tid....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind