Sundhedshuse. Plan for det nære sundhedsvæsen. Demensplan. Omprioriteringsbidrag. Velfærdsteknologi. Plejehjemslæger. Værdighedsmilliard… ja, fortsæt selv listen. Det er ikke en overdrivelse at sige, at der blev sat mange store skibe i søen i 2015, som berører ældre-, sundheds-, social-, og omsorgsforvaltninger i landets kommuner. Der bliver rigeligt at gøre med at udvikle, vedtage, prioritere, igangsætte og implementere i 2016. Men hvad kommer til at fylde mest? Det har Kommunal Sundhed spurgt henholdsvis en sundheds- og omsorgschef, en ældrechef og en sundhedschef...

Her er Danmarks sundeste kommune Et godt udgangspunkt blandt borgerne og et aktivt arbejde mod de grupper, der ifølge data viser behov for øget fokus betyder, at Gentofte Kommune kan kalde sig Danmarks sundeste kommune.
Skriv en kommentar
Kommuner må selv til lommerne for at få del i pulje til læge- og sundhedshuse Ønsker landets kommuner og regioner del i regeringens nye pulje på over 200 mio. kr. til læge- og sundhedshuse er det ikke længere valgfrit at bidrage til finansieringen, men et kriterie. Borgmester kalder kravet et »principielt problem«
Skriv en kommentar
Lose: Det er svært at se et mønster i de 200 millioner til læge- og sundhedshuse Regionernes formand kan ikke umiddelbart se et mønster i uddelingen af ressourcer til nye sundhedshuse. Hun undrer sig bl.a. over, at Haderslev Kommune fik afslag på ansøgning om et nyt sundhedshus. Sundhedsministeren siger, at man har prioriteret at »styrke flest mulige opgaver så tæt på borgeren som muligt«.
Skriv en kommentar
Parter vil stille krav til lægers samarbejde med akutfunktioner Et kommunalt akutteam skal altid kunne komme i kontakt med en læge, mener flere parter, der har indsendt høringssvar angående kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. I øjeblikket er det en anbefaling, men det skal være et krav.
Skriv en kommentar
Borgmester: København snyder ikke med omprioritering Københavns Kommune har de sidste 10-15 år omprioriteret internt, men det frustrerer, at staten nu kan stikke pengene i lommen. Alligevel agter sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) at følge spillereglerne i den nye ordning.
Skriv en kommentar
Simpel opfindelse gør ældre borgere uafhængige af hjælp til én bestemt ydelse Flere hundrede borgere i Aalborg Kommune har lynhurtigt lært at dryppe øjne selv med en særlig brille. Det giver frihed og sparer ressourcer i hjemmeplejen. Businesscasen er helt åbenlys, det er bare at gå i gang, siger leder af Kvalitet og Innovation i Aalborg Kommune.
Skriv en kommentar
KL og Ældre Sagen kommer med forslag til at tackle ‘den grå omstilling’ KL og Ældre Sagen er kommet med 13 anbefalinger til at styrke det nære sundhedsvæsen for ældre. Anbefalingerne blev beskrevet som et ‘plug-in til Sundhedsstrukturkommissionen’ til lanceringen onsdag.
Skriv en kommentar
Ekspertråd: Odense (og resten af landet) skal omlægge hele ældreområdet for at undgå nedsmeltning Et ekspertråd er netop kommet med en lang række anbefalinger i en ambitiøs plan for fremtidens ældrepeleje. Der er brug for utraditionelle og måske ubehagelige løsninger, siger Pia Kürstein Kjellberg, ekspertrådets formand. Rådmand for ældre- og handicapområdet glæder sig over en samlet plan og vil arbejde på alle 38 punkter på én gang.
Skriv en kommentar
Leder af senfølgeklinik: Kræftoverlevere skal have bedre tilbud om hjælp Den kommende Kræftplan V skal være med til at råde bod på de manglende tilbud til kræftoverlevere med senfølger. Leder af senfølgeklinik ser gerne, at der kommer fokus på opsøgende arbejde.
Skriv en kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
Analyse fra Lungeforeningen: Seks procent af danskerne dør af KOL En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at seks pct. af alle danskere dør af KOL, og at indlæggelser i forbindelse med KOL-forværringer ofte er fatale. Vi er nødt til at gøre noget på både kort og lang sigt, siger Lungeforeningens formand og overlæge.
Skriv en kommentar