Sundhedsstyrelsen har afsat en satspulje på 82,4 mio. kr. øremærket projekter, som skal styrke indsatsen over for de svageste ældre, medicinske patienter i samfundet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra styrelsen. Med svage ældre refererer Sundhedsstyrelsen til ældre med hyppig kontakt til henholdsvis almen praksis og sygehusene og som samtidig er afhængige af hjælp fra kommunen, enten hjemme- eller sygepleje i eget hjem, plejebolig eller plejecenter. Gruppen af svage ældre har, ifølge pressemeddelelsen oftest behov for, at det ikke er sektorgrænser,...

Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentarNy retningslinje skal begrænse overflødig medicinbrug hos personer med demens Sundhedsstyrelsen udgiver nye anbefalinger til at behandle patienter med demens med lægemidler.
Skriv en kommentar
Projekt skal skabe sikker sammenhæng for ældre på tværs af sektorer Et nyt innovationsprojekt skal undersøge, hvordan sektorers arbejdsgange kan mødes, så den ældre borger oplever sikker sammenhæng på tværs af sektorer.
Skriv en kommentarAalborg Kommune udvider samle-ordning for udskrivelse Aalborg Kommune udvider en succesfuld ordning, og samler fremover alle udskrivninger af kommunens borgere i Ældre- og Handicapforvaltningen, uanset om borgeren er udskrevet fra Aalborg Universitetshospital eller fra Rigshospitalet. fra samtlige danske sygehuse et sted – i Aalborg Kommunes Udskrivningsenhed
Skriv en kommentarRegion og kommune sætter nye mål for samarbejde om sundhed Randers og Region Midtjylland har indgået en ny samarbejdsaftale, der blandt andet fokuserer på akutområdet og sektorovergange.
Skriv en kommentar
Tværsektoriel enhed sikrer godt samarbejde Et projekt fra København har forenet behovet for kommunal pleje med behovet for regional speciallægekompetence.
Skriv en kommentarProjekt skal forbedre samarbejde mellem plejecentre og læger Samarbejdsproblemerne mellem praktiserende læger og personale på plejecentrene bliver ikke løst ved at ansætte faste plejehjemslæger, mener lokal lægeformand. På Frederiksberg skal ny model for samarbejde løse problemerne.
Skriv en kommentarÆldre i hovedstaden bliver oftere akut korttidsindlagt Borgere i hovedstadskommunerne bliver oftere end i resten af landet indlagt på medicinske afdelinger i kortere tid.
Skriv en kommentar
Kommune og hospital flytter sammen i Frederikssund En tom afdeling på Nordsjællands Hospital i Frederikssund fik kommunen til at rykke rehabiliteringsafdelingen ind på hospitalsmatriklen. Løsningen giver indtil videre store fordele for alle parter.
Skriv en kommentarFast læge på rehabiliteringscenter styrker samarbejde på tværs Det giver stor sikkerhed for borgere og medarbejdere, at døgnrehabiliteringscenteret i Frederiksberg Kommune har fast læge ansat, mener sundheds- og omsorgschef.
Skriv en kommentarTre kommuner deler specialiseret sygeplejeteam Som de første i Danmark har Ballerup, Furesø og Herlev kommuner valgt at oprette et tværkommunalt team af sygeplejersker, der skal understøtte kommunernes hjemme- og sygepleje og forhåbentlig forebygge indlæggelser.
Skriv en kommentar