Genre
Ledelsesspænd er et vilkår, der påvirker, hvordan faglig ledelse udføres i praksis. Ny undersøgelse fra VIVE viser, hver tredje leder ser ledelsesspændet som for stort.

Analyse: Faglig ledelse har betydning for kvaliteten i ældreplejen En ny rapport fra VIVE viser, at faglig ledelse kan være med til at understøtte og styrke den faglige kvalitet i opgaveløsningen og fremme en værdig ældrepleje. Fordi ældreplejen er presset, så er lederes opmærksomhed primært rettet mod at få hverdagen til at hænge sammen, siger forsker bag rapport. 

Hvad kendetegner faglig ledelse, og hvad skal der til for, at ledere kan bedrive god faglig ledelse i ældreplejen? Det er et par af de spørgsmål, en ny rapport fra VIVE lavet til Sundhedsstyrelsen svarer på. Det skriver Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside. Undersøgelsen peger på fire forudsætninger, der sætter fokus på, hvad der skal til, for at ledere kan bedrive god faglig ledelse: At god faglig ledelse sker tæt på medarbejderne. Det kræver, at ledere er tilgængelige og fysisk til...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.