Ved årsskiftet er der ikke flere penge tilbage af de puljemidler, Esbjerg Kommune samtidig med 12 andre kommuner fik til etablering af rådgivnings- og aktivitetscenter for yngre mennesker med demens. Det skriver JydskeVestkysten. Direktør for Sundhed & Omsorg Arne Nikolajsen siger til avisen, at der er søgt om yderligere midler fra Sundhedsstyrelsen, så tilbuddet kan opretholdes i op til to år yderligere: Får kommunen ikke flere penge fra Sundhedsstyrelsen til at drive tilbuddet, må kommunen i stedet finde midler inden...

Nyt rådgivningscenter for demensramte borgere åbner i Esbjerg Tilbud om anonym støtte, rådgivning og oplysning, når demensen rammer, er en realitet, når nyt center i Esbjerg åbner.
Skriv en kommentar
Yderligere fem kommuner går med i inkontinens-samarbejde Kredsen bag en hensigtserklæring om at udvikle fremtidens løsninger til inkontinens for beboere på plejehjem tæller nu i alt ti kommuner.
Skriv en kommentar
Sygeplejefaglig sygehusdirektør om flytning af akutsygeplejen til regionerne: Sygehusets opgave er at komme ud, hvor borgerne er Kommunerne er nervøse for regeringens planer om flytningen af akutsygeplejen til regionerne, men de kommuner, der ligger omkring Esbjerg og Grindsted Sygehus kan slappe af, for her er der ingen intention om at rykke funktionen ind på sygehuset, lyder det fra den sygeplejefaglige direktør.
Skriv en kommentar
Stik imod regeringens forslag: Esbjerg har dårlige erfaringer med at flytte akutsygeplejen Regeringens plan om at flytte ansvaret for akutsygeplejen til regionerne møder modstand i kommunerne. I Esbjerg har man allerede gjort forsøget – uden succes.
Skriv en kommentar
Odense lancerer køreordning for borgere med demens Puljemidler gør det muligt for Odense Kommune at indføre en forsøgsordning med kørselstilbud for mennesker med demens.
Skriv en kommentar
Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar
Ti kommuner skal afprøve nyt koncept, der skal holde unge fra rusmidler Efter at fem pilotkommuner har været i gang i tre år med at teste ungefællesskaber uden rusmidler, har Sundhedsstyrelsen nu valgt yderligere ti nye kommuner som skal afprøve konceptet.
Skriv en kommentar
Københavns Kommune bygger bro til etniske minoritetsældre med demens Etniske minoritetsældre opsøger sjældnere kommunen ved demenssygdom. Københavns Kommune har samarbejdet med Fonden for Socialt Ansvar om at styrke deltagelsen og støtten til etniske minoritetsældre med demens og deres pårørende.
Skriv en kommentarBrugen af antipsykotisk medicin til ældre med demens er fortsat højt Hver femte ældre med demens fik antipsykotisk medicin i 2022. Dermed er niveauet det samme som i 2016, viser en rapport fra Sundhedsdatastyrelsen.
Skriv en kommentar
Plejecenterleder: Ny bog om ’demenssprog’ kan give bedre forståelse for arbejdet med demens Lederen af Hundested Plejecenter, Mette Sofie Haulrich, bidrager sammen med andre ledere og medarbejdere fra centret i en ny bog med praksisnær viden om arbejdet med borgere med demens. Hun håber, at bogen vil blive brugt til sparring og inspiration.
Skriv en kommentar
Odense sætter fokus på ’ventesorg’ Ventesorg rammer pårørende, der venter på at miste en nærtstående. Odense Kommune sætter i samarbejde med Alzheimerforeningen Fyn fokus på ventesorg på den internationale Alzheimerdag torsdag 21. september.
Skriv en kommentar