Sygeplejeteam skal hjælpe udsatte der, hvor de er Hjemløse, misbrugere og andre socialt udsatte borgere i Herning Kommune har fået deres eget team på to sygeplejersker, der møder borgerne der, hvor de er. Sygeplejerskerne kan bl.a. følge borgerne på sygehuset eller håndtere konkrete sygeplejeopgaver på stedet.

Der er stor ulighed i forbruget af sundhedsydelser, og socialt udsatte er nogen af dem, der mest sjækdent går til egen læge eller tager imod andre almindelige sundhedstilbud. Overskuddet er der ikke i en hverdag, hvor det fylder mere, hvor det næste fix eller måltid skal komme fra. For at udjævne lidt af forskellen har Herning Kommune udviklet projektet Fremskudt Sundhedsindsats, hvor to sygeplejersker opsøger de socialt udsatte i deres dagligdag og understøtter dem i at bruge sundhedsvæsenets tilbud. Det skriver kommunen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind