Store personaleudfordringer presser kommuner Mange rekrutteringsforsøg af SOSU’er er forgæves. Samtidig gør coronasituationen det svært for kommuner at sikre bemandingsniveauet og dermed også serviceniveauet til borgerne.

Lige nu befinder ældreområdet sig i en svær situation med mange ubesatte stillinger på tværs af plejehjem, plejeboliger, hjemmepleje og sygepleje. Sådan lyder det fra social- og ældreminister Astrid Krag (S) i et svar til Folketingets Social- og Ældreudvalg. En analyse af rekrutteringssituationen på tværs af arbejdsmarkedets sektorer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at 9.490 af alle rekrutteringsforsøg af social- og sundhedsassistenter i perioden marts til august 2021 var forgæves, hvilket svarer til 38 pct. af rekrutteringsforsøgene. For...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind