Sparekrav i regionen, hvad rager det kommunen? Når regionerne skal spare, bliver udgifter til koordinering, sammenhængende patientforløb og patientinddragelse ofte en del af sparekataloget. Derfor er regionens økonomiske prioriteringer i høj grad noget, kommunerne bør interessere sig for.

Stigende udgifter til sygehusmedicin, tilskudsmedicin og nye behandlinger. Det er nogle af årsagerne til, at Region Midtjylland skal spare 200 mio. kroner her i 2015 og endnu mere i de kommende år. Til juni skal Regionsrådet vedtage en spareplan med besparelser på 386 mio. kroner i 2016 stigende til 660 mio. kroner i 2019. De øvrige regioner vil med stor sandsynlighed følge Region Midtjyllands eksempel, efterhånden som det bliver klart, at budgetterne for udgifterne til især ny hospitalsmedicin ikke hænger samme....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind