Foto: Ole Bo Jensen

SOSU-elever falder i stor stil fra uddannelsen Dobbelt så mange SOSU-elever dropper ud i forhold til andre erhversskolelever. Både KL og FOA vil vende skuden.

Over 14 pct. af landets SOSU-elever er droppet ud af deres uddannelse efter blot tre måneder, hvilket er dobbelt så mange som gennemsnittet for samtlige erhvervsuddannelser. I 2017 droppede 14,1 pct. af SOSU-assistent-elever og 14,5 pct. af SOSU-hjælper-elever ud efter tre måneder. Gennemsnittet for alle erhvervsuddannelser var 7,2 pct. Det skriver Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev, Momentum. Tallene ærgrer formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K). »Den store frafaldsprocent er dybt problematisk. Vi har ikke råd til, at så mange...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.