Der kommer mange udspil fra regering, ministerium og styrelser i disse dage. Et nyt regeringsgrundlag er lige offentliggjort — med en ny minister på sundhedsområdet. Sophie Løhde, der jo kender området rigtig godt, skal være minister for innovation og får overenskomster som arbejdsområde — lad os håbe, at det rækker ind over praksisområdet. Der er kommet en ny finanslov, som beskriver aktiviteterne og den dertil hørende økonomi i 2017. Og der er meget om sundhed og sundhedspolitik — en ny...

Sundhedsforskere: Et robust sundheds- og ældreområde kræver robuste fællesskaber Et kreativt ’pop-up’-eksperiment på Nørrebro tyder på, at projekter baseret i lokalsamfundet kan styrke ejerskabet til folkesundhedsviden blandt mennesker med forskellige baggrunde og aldre. Lokale initiativer som dem kan også føre til transformative og positive forandringer for ældre borgere, deres familier og det større samfund.
Skriv en kommentar
Kan gode løsninger også være dårlige? P.t. er vi ved at lave en ny sektor: hospitalsbehandling i eget hjem vinder frem, sammen med digitale løsninger til træning, ‘skærmbesøg’ etc. Tiltagene er gode og løser – måske – bemandingsudfordringer og – måske – er de også lige så gode som den eksisterende standardbehandling. Vi ved det bare ikke, og vi ruller det ud uden at have robuste arbejdsgange, og uden at de er tænkt sammen med det resterende sundhedsvæsen, skriver Inge Kristensen, direktør i PS!.
Skriv en kommentar
Hvordan kan vi arbejde med robusthedskommissionens anbefaling om overgang mellem uddannelse og praksis? Robusthedskommissionens anbefaling nr. 19 handler om, hvordan overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan gøres smidigere, så vi undgår praksischok hos de nyuddannede. På Absalon afprøver vi i øjeblikket en model, hvor de sygeplejerskestuderende i stedet for en skriftlig opgave afslutter deres uddannelse med et praktikforløb.
Skriv en kommentar
Værdifokuseret data hjælper os til, at flere kan blive selvhjulpne I Aarhus Kommune har vi en ambition om at arbejde videns- og datainformeret, og med et nyt dataværktøj i sundhedsenhederne.
Skriv en kommentar
Udviklingen af de midlertidige pladser står ved en korsvej De midlertidige pladser i kommunerne har store udviklingspotentialer til at blive en endnu vigtigere del af et bæredygtigt sundhedsvæsen. Samtidig indebærer de også en risiko for, at vi fortsætter den uholdbare vej med fortsat institutionalisering som det bærende princip i stedet for at sikre grundlaget for, at hjemmet kan være det primære sted for pleje og behandling. Der er med andre ord ikke behov for at skabe nye ‘stærekasser’.
Skriv en kommentar
Blog: Eksterne vikarer i ældreplejen er som at tisse i bukserne for at holde varmen Brugen af eksterne vikarer på hospitaler og i ældreplejen er ikke bare dyrt, det udfordrer også det faste personales trivsel og kvaliteten af plejen. En ny rapport fra VIVE peger på flere veje til at mindske brugen af eksterne vikarer.
Skriv en kommentar
Vend bunden i vejret på kompetenceudviklingen i den kommunale ældre- og sundhedspleje Kære politikere, chefer og konsulenter: Det er på tide, at vi i kommunerne ændrer tilgangen til kompetenceudvikling og kvalitet i den kommunale ældrepleje. På plejehjemmene og i hjemmeplejen. Vi skal tage udgangspunkt i medarbejdernes hverdag og møde med borgerne, skriver Peter Bogh, centerchef i Center for Velfærd, Komponent.
Skriv en kommentar
Tragedier i psykiatrien kan forebygges Instinktivt griber vi til forsvarsmekanismerne, når noget så frygteligt som drab finder sted. Men løsningerne findes i den proaktive og åbne tilgang. Resultater og metoder findes. Er det nemt? Nej. Men det er ikke en mulighed at lade være, skriver Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Nyt digitaliseringsunivers på ældreområdet Ny digitalisering udviklet fra bunden kan være enzymet, der skal bringe os fra kontrol til tillid på ældreområdet
1 kommentar
Læge til alle kræver mere end økonomisk bonus Vores påstand er, at man ikke realistisk kan aflønne sig ud af det merarbejde, der følger med i mange af de områder, som er lægedækningstruede. Man bør overveje, om normtallet for patienter knyttet til en lægekapacitet skal være forskellig, afhængig af om praksis ligger på Østerbro eller i Nykøbing Sjælland, skriver Marie Henriette Madsen, projektchef i VIVE, og Jakob Kjellberg, professor i VIVE.
1 kommentar
Borgere i ingenmandsland: Hvad stiller vi op med borgere med behov for sammensatte indsatser? Tre temaer går igen, når kommuner har svært ved at finde det rette tilbud til borgere, hvor indsatsen involverer flere forvaltninger og forskellige lovgivninger.
Skriv en kommentar