’Særlig rådgiver’ skal skubbe København frem til mål for førtidspension Ekstern ekspert skal får ansvaret for, at Københavns Kommune skal nå mål om, at flere syge og jobløse skal have førtidspension og fleksjob.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har ansat en ’særlig rådgiver’, der skal sikre, at Københavns Kommune kan leve op til sit eget erklærede mål om, at flere syge og jobløse skal have førtidspension og fleksjob. Det skriver Politiken.

Lektor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Jon Andersen får ansvaret for, at kommunen bliver skubbet frem mod sit mål. Han har også har været kommitteret for Ombudsmanden og siddet i en gruppe, som har kulegravet Københavns førtidspensionssystem. I ekspertgruppens rapport blev Københavns Kommune kritiseret for at køre en for hård kurs, hvor der har været et større fokus på at opfylde dokumentationskravene end at komme med en helhedsvurdering.

Cecilia Lonning-Skovgaard understreger over for Politiken, at Jon Andersen får frie hænder. Hvis han ønsker at se konkrete sager, skal han have adgang, og vil han med borgere til møde med kommunens rehabiliteringsteam, som indstiller til pension eller fleksjob, skal han have lov.

Skriv kommentar