Værdighedsmilliarden fordeles årligt til og med 2019, og kommunerne skal overfor Sundheds- og Ældreministeriet og på deres hjemmeside redegøre for, hvordan bevillingen er anvendt. Midlerne er fordelt på baggrund af udligningssystemets demografiske udgiftsbehovsnøgle vedrørende ældre. Regeringen og Dansk Folkeparti har i finanslovsloven 2017 aftalt, at der i foråret 2017 gennemføres en midtvejsevaluering af kommunernes anvendelse af værdighedsmilliarden i 2016 og kommunernes forventede anvendelse i 2017.

Danske Ældreråd reddes af pengefinte En manøvre i Ældreministeriet redder Danske Ældreråd, der er landssekretariat for ældrerådene i kommunerne.
Skriv en kommentar
Ekstra velfærdstilskud fra regeringen går til huller i kommunale budgetter Tre kommunale udvalgsformænd for sundheds- og ældreområdet svarer på, om pengene fra regeringens serviceløft gør en reel forskel. Ingen af dem mener, at pengene vil løfte velfærden.
Skriv en kommentar
Centerleder: Godt arbejdsmiljø og god planlægning kan mindske brug af vikarer Udgifterne til eksterne vikarer på ældreområdet er steget med næsten 50 procent på få år, viser rapport fra VIVE. I Landsbyen Møllevang med 78 demensboliger vil centerleder Trine Børgesen hellere betale en fastansat for at tage en ekstra vagt, end hyre et eksternt vikarbureau.
Skriv en kommentar
Næsten alle danske kommuner går over budget på ældreområdet Ifølge en ny kortlægning fra Dansk Erhverv overskred 91 af landets 98 kommuner sidste år deres budget på ældreområdet. Det har konsekvenser for borgere og leverandører, mener organisationen.
Skriv en kommentar
Lollandske plejecentre er glade for mere økonomisk frihed Mere frihed og mindre tidsforbrug i dialog med visitationen er med til at give tilfredshed med rammestyring på plejecentrene i Lolland Kommune, mens den interne fordeling af ressourcer og plejekrævende borgere stadig har plads til forbedring.
Skriv en kommentarÆldreboom vil koste kommuner dyrt Sundheds- og plejeudgifter til borgere over 65 år vil sætte kommunale budgetter under hårdt pres i 2030. Udvikling kræver handling nu, siger sundhedsøkonom.
Skriv en kommentar
Det står der om ældre og sundhed i Finansloven 2021 1.000 ekstra medarbejdere i ældreplejen, flere kommunale borgerrådgivere og videreførelse af Videnscenter for værdig ældrepleje. Få overblik over sundheds- og ældreområdet i Finansloven 2021 her.
Skriv en kommentar
KL og FOA vil have massivt løft af ældreplejen i kommende finanslov Mere og bedre uddannet personale og større sammenhæng mellem pleje og sygepleje er på KL og FOA's fælles ønskeliste til en kommende finanslov.
Skriv en kommentar
VIVE: Sådan kan kommuner bedre styre økonomien i hjemmeplejen Med et stigende antal ældre danskere vil der formentligt komme et større økonomisk pres på ældreområdet. Derfor bør kommunerne reflektere over, om de udnytter ressourcerne mest hensigtsmæssigt, eller om den økonomiske styring skal ændres, siger projektchef i VIVE.
Skriv en kommentar
Regeringen vil styrke sundhedsberedskab og ældreplejen med coronafinanslov Sundhedsberedskabet skal styrkes, og kvaliteten i ældreplejen skal løftes gennem kompetenceløft. Det foreslår regeringen i sit forslag til næste års finanslov. Falliterklæring, siger Ældre Sagen om forslaget.
Skriv en kommentar
FOA: Udgifter til børn og ældre vil stige med 1,3 mia. kr. i 2021 Kommuner skal tage højde for 20.000 flere ældre over 65 år, når de lægger næste års budgetter, mener fagforbundet FOA.
Skriv en kommentar