Den demografiske udvikling i Danmark med en voldsom vækst i antallet af over 80-årige, kombineret med tiltagende problemer med rekruttering af sundhedspersonale, er den gordiske knude, som formanden for Danske Regioner, Anders Kühnau (S), sammen med de øvrige regionsrådspolitikere og Folketinget skal forsøge at løsne op.

Regionernes formand: Kommunerne har løftet sundhedsindsatsen Kommunerne har taget ansvaret for sundhedsområdet på sig, men der bliver i de nærmeste år brug for endnu flere sundhedsfaglige kompetencer hos kommunerne, mere ensartet opgaveløsning og klare kvalitetsstandarder, siger regionernes formand Anders Kühnau (S) i et interview med Kommunal Sundhed forud for regionernes politiske topmøde.

Udviklingen skal vendes. Den store stigning i antallet af akutte indlæggelser og i patienternes generelle efterspørgsel efter sygehusydelser skal begrænses. Sker det ikke, ser vi ind i en nær fremtid, der bekymrer regionernes formand, Anders Kühnau (S). Når landets regionsrådspolitikere, folketingspolitikere og topembedsmænd 29. og 30. marts samles til regionernes årlige politiske topmøde i Aarhus, kommer dette emne derfor til at stå øverst på dagsordenen. De demografiske udfordringer er så alvorlige, at det kræver store investeringer for at løse dem....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.