Peter Gaardbo Simonsen er klinikchef på Lægeklinikken Frederikshavn, der åbnede i 2019 og er en sammenlægning af tre klinikker i Frederikshavn.

Praktiserende læge: »Første gang fjerner vi mellem tre og fire lægemidler« I en lægepraksis i Nordjylland har de systematiseret arbejdet med kronikere, multimorbide og patienter med polyfarmaci. Patientgruppen bliver set fast tre gange om året, hvor blandt andet farmakologi er i fokus.

I Lægeklinikken Frederikshavn i Nordjylland har de særligt fokus på deres ældste patienter, som er kronikere, multimorbide og tager mindst fem lægemidler, også kaldet polyfarmaci. Klinikken har systematiseret arbejdet med patientgruppen med et forløb, som de kalder ‘kronikermodellen’, fortæller Peter Gaardbo Simonsen, praktiserende læge og klinikchef i Lægeklinikken Frederikshavn. »Projektet blev fra begyndelsen målrettet vores tungeste patientgruppe, og så har det efterhånden bredt sig ud til den større del af vores kronikerpopulation. Vi oplever en generel tilfredshed fra patienterne med...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.