Uddannelse i kateterpleje fører til færre indlæggelser Efter uddannelse i kateterpleje af personale i ni kommuner omkring Herlev og Gentofte Hospital, er det nu lykkedes at halvere antallet af henvendelser fra borgere med kateterproblemer.
Flere kommuner samarbejder om børn og unge i mistrivsel Alle kommuner i den nordlige del af Region Hovedstaden går sammen om at styrke indsatsen for børn og unges mentale sundhed på tværs af sektorer.
Nu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.
PLO og Region H åbner fremskudte lægeklinikker til ukrainske flygtninge Region Hovedstaden åbner sammen med PLO-Hovedstaden fire fremskudte lægeklinikker, som i den kommende tid tilbyder ukrainske flygtninge lægehjælp.
Danske Regioner: Der skal forskes mere i psykisk sygdom Mens flere og flere danskere rammes af psykisk sygdom, har forskningen ikke fulgt samme vækstkurve. Danske Regioner ønsker langt mere forskning på området.
Anders Kühnau bliver formand for Danske Regioner Fire af fem formænd i regionerne blev genvalgt ved regionsvalget 2021. Anders Kühnau (S) fra Region Midtjylland bliver ny formand for Danske Regioner.
Svingdøren snurrer: Skizofrene behandles mindre og genindlægges oftere Mens antallet af mennesker med skizofreni har været støt stigende siden 2005, bliver patienter oftere genindlagt ifølge en analyse foretaget af KL’s nyhedsbrev Momentum. Det skyldes, at mange psykiatere er tvunget til at udskrive patienter, før de er færdigbehandlede, ifølge Dansk Psykiatrisk Selskab. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) genkender problematikken og erkender, at ressourcerne ikke har fulgt med antallet af patienter.