Patienter i Falck-klinikker er langt dyrere To private firmaer får knap 26 mio. kr. for at drive seks lægepraksis i Region Nordjylland og får helt op til det dobbelte af, hvad en praktiserende læge ville få.

Når Falck og Nordic Medicare 1. oktober sætter gang i driften af seks lægehuse i Region Nordjylland, bliver det til en betaling, der er helt op til dobbelt så stor i forhold til, hvad det ville koste, hvis en praktiserende læge overtog praksis. Det viser tal fra Region Nordjylland ifølge Ugeskriftet for Læger.  Falck og Nordic Medicare overtog i slutningen af juni seks praksis med omkring 15.000 patienter, fordi ingen praktiserende læger ville overtage patienterne. De private firmaer bliver betalt en...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.