Nyt takstsystem skal gøre betaling for socialopgaver mere gennemsigtig Region Syddanmark imødekommer kommunernes ønske om mere gennemsigtige takster og mere dialog om de specialiserede socialydelser, som kommunerne køber af regionen.

Siden kommunalreformen i 2007 har kommunerne hjemtaget en lang række specialiserede socialopgaver, men på områder, hvor enkelte kommuner kun har ganske få borgere med et bestemt problem, ligger tilbuddet til dem ofte i regionalt regi. Denne løsning bliver især brugt på det specialiserede handicapområde, og i Region Syddanmark er det for eksempel tilbud til personer med meget svær erhvervet hjerneskade eller tilbud til borgere med autisme, fysiske eller psykiske handicaps, der bliver løst af regionen, som bliver betalt af kommunerne....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind