Betaling for rygestop giver resultater

Et randomiseret forsøg med seks danske kommuner viser, at selv et mindre økonomisk incitament til at stoppe med at ryge har en betydelig effekt. Efter et år havde personer, der fik en økonomisk belønning for et rygestop, 60 pct. højere odds for at være røgfri end personer i kontrolgruppen. Værd at overveje, siger professor i tobaksforebyggelse, der står bag studiet.

Annonce

Københavns kommune belønner sundhedsmedarbejdere

Efter fem års ansættelse i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning belønnes sygeplejersker og social- og sundhedsmedarbejdere med direkte borgerkontakt med et løntillæg på 7.000-10.000 kr.

Mariagerfjord Kommune vil skabe integreret sundhedstilbud

Et sundhedshus på hospitalsgrunden i Hobro kan være med til at styrke samarbejde mellem kommune og region. Mariagerfjord Kommune og Region Nordjylland undersøger sammen mulighederne for at bygge et nyt sundhedshus som nabo til hospitalet.

Annonce

Når lovgivning spænder ben for sammenhæng

Inden politikerne tilføjer en ældrelov til det kommunale område, er der brug for at rydde op i det allerede eksisterende bureaukrati, der udfordrer samarbejdet om sammenhængende forløb på tværs af sektorer, skriver udviklingskonsulent Helle Høstrup fra Center HR i Region Hovedstaden.

Nyt kursus for borgere med type 2-diabetes er en tværsektoriel succes

Samarbejde på tværs af sektorer mellem Steno Diabetes Center Odense og fem syddanske kommuner har udviklet og afprøvet et kursusforløb til patienter med type 2-diabetes. Det har været en succes for borgerne, men også for parterne, der har fået endnu mere blod på tanden.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Se flere jobs