Sophie Løhde

Ny styrelse skal fokusere på patientsikkerhed Sundhedsminister Sophie Løhde splitter Sundhedsstyrelsen op – ny styrelse skal tage sig af tilsyn og patientklager.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har på baggrund af en række sager, hvor der er blevet sået tvivl om kvaliteten af Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed, besluttet at opslitte styrelsen i flere forskellige enheder. Det betyder bl.a., at tilsynet med læger og andre sundhedspersoner fra årsskiftet samles i ny styrelse, der får navnet Styrelsen for Patientsikkerhed. Med oprettelsen af den nye styrelse bliver Patientombuddet lagt sammen med Sundhedsstyrelsens nuværende tilsynsfunktioner – dvs. embedslægeinstitutionerne i Nord, Syd og Øst samt det centrale tilsyn. Formålet med den...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.