Ny pulje giver udviklingshæmmede lægetjek Udviklingshæmmede på bosteder i bl.a. Svendborg Kommune får med midler fra en ny pulje mulighed for at få et lægetjek. Puljen giver også en række kommuner penge til at sikre, at socialt sårbare med alvorlige sygdomme får hjælp til at håndtere deres sygdomsforløb.

Mennesker med psykiske handicap lever intet mindre end 14,5 år kortere end mennesker uden et handicap. Det er der mange årsager til, men en af dem er, at de på grund af deres handicaps har svært ved at få udtrykt deres symptomer. Den korte levetid for udviklingshæmmede er et godt eksempel på den ulighed i sundhed, som sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har blæst til kamp imod, og derfor er der afsat 12 mio. kr. til at opspore sygdomme hos udviklingshæmmede. Nogle...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.