Mennesker med psykiske handicap lever intet mindre end 14,5 år kortere end mennesker uden et handicap. Det er der mange årsager til, men en af dem er, at de på grund af deres handicaps har svært ved at få udtrykt deres symptomer. Den korte levetid for udviklingshæmmede er et godt eksempel på den ulighed i sundhed, som sundhedsminister Nick Hækkerup (S) har blæst til kamp imod, og derfor er der afsat 12 mio. kr. til at opspore sygdomme hos udviklingshæmmede. Nogle...

Stik imod regeringens forslag: Esbjerg har dårlige erfaringer med at flytte akutsygeplejen Regeringens plan om at flytte ansvaret for akutsygeplejen til regionerne møder modstand i kommunerne. I Esbjerg har man allerede gjort forsøget – uden succes.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
KL og PLO er klar med et fælles udspil, der skal sikre et godt sundhedsvæsen Den kommende sundhedsreform bør styrke, udvikle og prioritere det nære sundhedsvæsen. Det mener KL og PLO, der netop har fremlagt et fælles bud på indretningen af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Nyt udspil skal sikre flere faglærte til sundhedsvæsenet og ældreplejen Regeringen vil løfte kvaliteten på SOSU-uddannelserne, og vil have flere til at vælge og gennemføre en SOSU-uddannelse. Et nyt udspil fra regeringen foreslår et permanent økonomisk løft af uddannelserne, at flere skal have løn under deres uddannelse og at sikre sprogstøtte til elever, der har brug for det.
Skriv en kommentar
Professor: Sundhedsklynger kan ende som et bureaukratisk monster Politikerne taler om sundhedsklyngerne igen og igen, men er idéen overhovedet realistisk på landsplan? Professor i sundhedsledelse- og politik Mickael Bech kommer med sit besyv.
Skriv en kommentar
Se hvilke sundhedspolitikere, der er kommet i Folketinget Mens sundhedsministeren har fået sjette flest stemmer af alle kandidater, fik to markante sundhedspolitiske profiler ikke stemmer nok.
Skriv en kommentar
Regeringen sejrede på COVID-19, men signaturprojekterne faldt til jorden Folketingsvalg 2022: Coronavirus har fyldt stort set alt i regeringens sundhedspolitik i denne valgperiode og har skubbet Mette Frederiksens signaturprojekter til side. Men COVID-19 kan ikke bruges som forklaring på, at regeringen trods brede aftaler om en sundhedsreform og en psykiatriplan ikke er lykkedes med ret meget på sundhedsområdet, vurderer en sundhedsøkonom og en politisk kommentator.
Skriv en kommentar
Få overblikket: Sådan vil regeringen skabe mere borgernær velfærd En halvering i ældreplejens registreringer, et statsligt regelstop og et ryk af medarbejdere væk fra skriveborde til tæt på borgerne. Få overblikket over regeringsudspillets hovedelementer på ældreområdet.
Skriv en kommentar
Regeringen vil gøre op med bureaukratiet og sætte ind med mere velfærd I et nyt udspil vil regeringen rulle 10 års bureaukrati tilbage ved bl.a. at halvere antallet af registreringer i ældreplejen. I stedet skal pengene bruges til mere borgernær velfærd.
Skriv en kommentar
Forum for mænds sundhed: Mænds sundhed skal højere op på dagsordenen Mænd kommer ofte alt for sent til lægen, og overdødeligheden indenfor en række sygdomme peger på stor kønslig ulighed i sundhed, mener Forum for Mænds Sundhed. Selvom sundhedsreformen ikke nævner mænds sundhed med et ord, så er der alligevel positive takter, mener formand Svend Aage Madsen.
Skriv en kommentar
Sundhedsreform vedtaget: Kvalitetsplan på vej til det nære sundhedsvæsen Regeringen har indgået aftale om en sundhedsreform med samtlige partier på Christiansborg. Mens aftalen beskrives blandt sundhedsordførerne som 'lille’, er der stor opbakning fra en række parter til en kvalitetsplan i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar