»Jeg er især godt tilfreds med, at aftalen sikrer, at der tages nogle vigtige skridt for at skabe mere lighed i sundhed. Jeg tænker blandt andet på praktiserende lægers fremtidige sundhedstjek af borgere på botilbud og opsøgende indsats over for mennesker med psykisk sygdom og børn i familier, der ikke har mange ressourcer,« sagde Bo Libergren, chefforhandler for regionerne og næstformand i RLTN, da den nye overenskomst blev fremlagt tilbage i juni måned. Nu går det arbejde så småt i gang.

Nu skal almen praksis styrke arbejdet med borgere på bosteder og med psykisk sygdom Ved årsskiftet trådte den nye overenskomst for almen praksis i kraft, og med den følger særlige ydelser for borgere på bosteder med nedsat funktionsevne og borgere med psykisk sygdom. »Umiddelbart tror jeg, at det bliver nemmest at implementere i de større lægehuse,« lyder det fra ulighedsordfører i Dansk Selskab for Almen Medicin.

Ved årsskiftet trådte den nye overenskomst for almen praksis i kraft, og med overenskomsten fulgte en styrket indsats over for borgere på bosteder og med psykisk sygdom, der gennemsnitligt lever 15 år kortere end den øvrige befolkning. Aftalen betyder, at den praktiserende læge kan tage et særskilt honorar for at foretage somatiske undersøgelser af personer med psykisk sygdom – og så opfordres lægerne til at lave sundhedstjek af borgere på bosteder for at forebygge og evt. behandle somatiske sygdomme.  »Jeg...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.