Nu kan pædagoger arbejde som sosu-hjælpere KL og de faglige organisationer har indgået en aftale, der betyder at medarbejdere i denne ekstraordinære situation kan få nye arbejdsopgaver kritiske funktioner.

I denne ekstraordinære situation udløst af coronavirus kan det blive nødvendigt, at medarbejdere får andre arbejdstider, arbejdssteder eller arbejdsopgaver end normalt. Sådan lyder det i aftalen, som KL og de faglige organisationer på det kommunale område har indgået, hvor medarbejdere kan komme til at rykke fra vante arbejdsopgaver til nye opgaver i kritiske funktioner.

»Nogle af de offentlige medarbejdere kan også arbejde hjemmefra eller hjælpe til på andre områder, hvor vi begynder at mangle folk. Det kan f.eks være pædagoger, der for en stund blive social- og sundhedshjælpere i ældreplejen,« lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag i Statsministeriet.

I aftalen fremgår det, at når medarbejdere skal arbejde i en nye funktioner, så opfordrer parterne til, at de ansatte skal inddrages så tidligt som muligt og i videst muligt omfang tages med på råd i forbindelse med ændringer i arbejdsopgaven.

Formand for KL Jacob Bundsgaard (S) kommenterede den nye aftale på Twitter.

»Vi har i den grad brug for fleksibilitet, når vi skal løfte de mange krævende opgaver i denne ekstraordinære situation,« skrev han, hvor han samtidig sendte en tak til de faglige organisationer og medarbejderne.

Aftalen løber foreløbig indtil den 31. maj. og gælder i alle kommuner – og på hele KL’s forhandlingsområde – hvilket betyder, at f.eks. selvejende institutioner også er omfattet af aftalen.

Parterne vurderer 31. maj, om der er behov for en forlængelse af aftalen.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.