Ny blogger er Randi Brinckmann, dekan for Det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet på Professionshøjskolen Metropol, der på Kommunal Sundhed vil bringe en uddannelsesstemme ind i debatten. Hun er ansvarlig for 12 forskellige grunduddannelser og tilhørerende efter- og videreuddannelser samt forskning og udvikling på sundheds- og teknologiområdet. Randi Brinckmann er selv uddannet radiograf og har tidligere været studierektor på CVU Øresund og vicerektor på Sygepleje- og Radiografskolen. Randi Brinckmann har i hele sin karriere arbejdet i krydsfeltet mellem policy, forskning og fagprofessionel praksis....
Ny uddannelse: Bliv ekspert i kræftpleje via computeren Professionshøjskolen Metropol håber at se mange kommunalt ansatte sygeplejersker, når de fra efteråret udbyder deres specialuddannelse i kræftsygepleje via e-læring.
Skriv en kommentarPsykisk lidende får hjælp af brugerstøtter Personer med psykiske vanskeligheder har stor gavn af medarbejdere, der selv har oplevet psykisk sygdom – såkaldt brugerstøtte. Kommunerne kan med fordel ansætte flere medarbejdere med sygdomserfaring, mener forsker bag ny ph.d..
Skriv en kommentarAlmindeligt helbredstjek finder sygdomme i danskernes blodkar Ifølge ny forskning finder helbredsundersøgelser skjulte karsygdomme hos borgerne. Det gør det muligt at tilbyde forebyggende behandling.
Skriv en kommentar
Projekt har ført til bedre medicinsikkerhed i ti kommuner Systematiske arbejdsgange og styrket samarbejde på tværs har medvirket til forbedret medicinsikkerhed på bosteder i en række kommuner. Èt bosted havde nul medicinfejl på et år.
Skriv en kommentar
Anden gang er lykkens gang: Jysk kommune satser igen på internt vikarkorps Mange kommuner er nødsaget til at hyre eksterne vikarer i ældreplejen, men det er dyrt, og kvaliteten svinger, lyder det. I Haderslev er man for anden gang i gang med at opbygge sit eget vikarkorps. Indtil videre er resultaterne positive.
Skriv en kommentar
Region Sjælland: De fleste barrierer handler om kultur og tradition Faggrænser er ikke længere hellige i Region Sjælland, som har arbejdet med nye opgavefordelinger siden 2018.
Skriv en kommentar
Sygeplejefaglig direktør: Vi gør os fri af gamle vaner Faggrupper får nye opgaver, og ufaglærte får lyst til et job i sundhedsvæsenet på Regionshospitalet Horsens.
Skriv en kommentarProfessor i sundhedsledelse: Politikerne skal bakke ledelserne op Politikerne skal ikke love mere sundhed til flere, for vi har ikke de tilstrækkelige ressourcer. Der er tværtimod behov for tydelige til- og fravalg i sundhedsvæsenet, siger professor ved SDU.
Skriv en kommentar
Vicedirektør: Jeg oplever ingen fagkamp om opgaverne. Tværtimod Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse arbejder med anderledes opgaveløsning for at skabe de bedste patientforløb. Og faggrænser er heller ikke længere hellige i Region Sjælland, som har arbejdet med nye opgavefordelinger siden 2018.
Skriv en kommentar
Nordsjællands Hospital ansætter farmakonomer i stor stil Opgaveglidning betyder, at Nordsjællands Hospital i højere grad satser på farmakonomer og studerende til at løse opgaver på hospitalet.
Skriv en kommentar
Opgaveglidning kræver stærk faglig ledelse og politisk opbakning Manglen på sygeplejersker får sygehuse til at inddrage nye medarbejdergrupper. Opgaveglidningen kan give uventede gevinster, men også udfordringer i et presset sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar