Markant flere læger og overlæger på sygehusene Antallet af læger og overlæger på de danske sygehuse har været i eksplosiv vækst de sidste 13 år. det bør føre opprioritering af det nære sundhedsvæsen, mener overlægernes formand.

Sygehusene har siden 2001 ansat langt flere læger og ikke mindst overlæger, viser en ny Momentum-kortlægning. Stigningen er mest markant blandt overlægerne, hvor antallet af ansatte er steget med 59 pct. Det svarer til 2.272 flere overlæger på 13 år. Generelt er der blevet ansat 42 pct. flere læger på sygehusene, mens det samlede antal ansatte på sygehusene kun er steget med 19 pct. Sundhedsøkonom og professor på Syddansk Universitet, Kjeld Møller Pedersen, forklarer den markante stigning med den øgede specialisering...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.