På nuværende tidspunkt er det ikke altid muligt at se, hvad andre læger har noteret om en patients lægemiddelallergier, og det kan ende med at koste liv. Praktiserende læge Anette Skov efterlyser en løsning.

Manglende overblik over lægemiddelallergi udfordrer fortsat patientsikkerheden I en årrække har særligt praktiserende læger i patientsikkerhedens navn efterlyst muligheden for på tværs af sektorer at se, hvilken medicin der var angivet som CAVE. Nu lover Sundhedsdatastyrelsen en løsning i slutningen af 2022.

Hvis man som patient er så allergisk overfor et lægemiddel, at man risikerer en dødelig udgang, er der god grund til at være ekstra opmærksom, især når man ser andre læger end ens egen, men også hos egen læge. Det er nemlig ikke sikkert, at lægen kan se, hvad andre læger har noteret om din allergi. Sådan har det været i mange år, og sådan er det stadig i hvert fald et år endnu, da Sundhedsdatastyrelsen først forventer en løsning...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.