Fra januar i år blev den kommunale medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen gjort aldersdifferentieret. Det betyder, at det for den enkelte kommune er blevet dyrere, når borgere fra 0-2 år samt borgere over 65 år er i kontakt med det regionale sundhedsvæsen. Mens det omvendte gør sig gældende for borgere i aldersgruppen 3-64 år. Og den beslutning viser sig nu at ramme en række af landets kommuner særligt hårdt. Selvom kommuner med særlige demografiske udfordringer er blevet kompenseret for de øgede...

Københavns Kommune vil ikke længere assistere de svageste nyresvigtpatienter De svageste nyresvigtpatienter i landets største kommune kan ikke få assistance til at til- og frakoble deres dialyseapparat, så de kan få dialyse i deres hjem om natten. I stedet skal de tre-fire gange ugentligt med liggende transport til hospitalet.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
Skriv en kommentar
15 kommuner skal teste digital terapi til mødre med fødselsdepression Det kommende år skal 15 kommuner teste et onlinetilbud til kvinder, der får en fødselsdepression, udviklet af forskere fra blandt andet Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark.
Skriv en kommentar
Specialiserede akutteams bygger vigtig bro mellem primær og sekundær sektor Specialiserede hjemmesygeplejeteams kan være med til at binde primær og sekundær sektor. En undersøgelse i Herlev, Furesø og Ballerup kommuner, der i samarbejde med Herlev og Gentofte Hospital og de praktiserende læger har haft et team siden 2015, viser, at det skaber bedre sammenhænge og kommunikation og øger trygheden for både borgere og medarbejdere.
Skriv en kommentar
Begrebet ‘forebyggelige indlæggelser’ har en forkert klang, mener akutchef Overalt i landet forsøger man med større eller mindre succes at forebygge unødige indlæggelser af ældre borgere. Men modsat nogle af sine kolleger mener Poul Henning Madsen, cheflæge for akutafdelingen på OUH, at vi bør undgå at pege fingre ad kommunerne.
Skriv en kommentar
Cheflæge: Når vi taler om at forebygge indlæggelser, skal vi huske, at man gerne må dø i Danmark Overalt i landet har man fokus på at forebygge indlæggelser af ældre borgere. Men ifølge Anne Friesgaard Christensen, cheflæge på akutafdelingen på Sygehus Lillebælt, italesætter vi for sjældent det faktum, at vores ældste borgere nu engang skal dø af noget.
Skriv en kommentar
Mens vi taler om at holde de ældre ude af hospitalerne, har et vestfynsk projekt næsten knækket koden I fællesskab er Sygehus Lillebælt, Middelfart Kommune og en praktiserende læge lykkedes med at nedbringe antallet af 'unødige' indlæggelser blandt kommunens ældre. Lige nu er det kun juraen, der spænder ben for, at erfaringerne kan udbredes til resten af landet.
Skriv en kommentar
Tal over forebyggelige indlæggelser tegner et mudret danmarkskort: »Det er ret vildt«, siger akutchef Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er der markant større risiko for at blive indlagt med forebyggelige sygdomme, hvis du bor i hovedstaden end i Nordjylland. De markante forskelle går igen helt ned på nabokommuneniveau. Men hvorfor?
2 kommentarer
Diagnostisk sikkerhed bør opprioriteres En ny analyse viser, at cirka en tredjedel af alle alvorlige og dødelige hændelser er relateret til den diagnostiske proces. Der sker fejl i alle led af processen herunder blandt andet i hjemmeplejen, og derfor bør indsatsen mod fejl styrkes i hele patientforløbet, anbefaler Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Privat skole tilbyder sygeundervisning online og mærker stigende søgning Skolen Fri tilbyder online-undervisning til skolebørn med skolevægring. Aktuelt har skolen elever fra 27 forskellige kommuner over hele landet.
Skriv en kommentar
Vi kommer til at mangle 8.000 sygeplejersker frem mod 2030. Hvordan knækker vi kurven? Fredag morgen på Folkemødet i Allinge gav en række fagfolk deres syn på, hvordan vi skaffer flere sygeplejersker herhjemme.
Skriv en kommentar