Landkommuner rammes hårdt af børn og ældres brug af sundhedsvæsenet I flere kommuner blinker budgettet mørkerødt, fordi udgifter til medfinansiering på sundhedsområdet er steget mere end forventet.

Fra januar i år blev den kommunale medfinansiering af det regionale sundhedsvæsen gjort aldersdifferentieret. Det betyder, at det for den enkelte kommune er blevet dyrere, når borgere fra 0-2 år samt borgere over 65 år er i kontakt med det regionale sundhedsvæsen. Mens det omvendte gør sig gældende for borgere i aldersgruppen 3-64 år. Og den beslutning viser sig nu at ramme en række af landets kommuner særligt hårdt. Selvom kommuner med særlige demografiske udfordringer er blevet kompenseret for de øgede...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.