Det er lovpligtigt for alle kommuner at vedtage en politik, der beskriver principperne for kommunens ældrepleje. Det blev besluttet med loven om værdighedspolitikker, som blev vedtaget i 2016. Værdighedspolitikkerne skal vedtages inden for det første år af en ny valgperiode, så den opgave står kommunerne overfor netop nu. Seks år efter lovens indførelse har Videnscenter for værdig ældrepleje undersøgt, hvilke erfaringer kommunerne så har gjort sig med værdighedspolitikkerne i løbet af de seneste seks år. »Undersøgelsen viser, at værdighedspolitikkerne har...

Ny undersøgelse: Omsorgstræthed i ældreplejen En ny undersøgelse fra VIVE indkredser fænomenet omsorgstræthed i den danske ældrepleje og sætter fokus på, hvordan medarbejdere og ledere oplever og håndterer omsorgstræthed i dagligdagen.
Skriv en kommentar
Genvalgt formand: Medarbejdere må ikke ende i krydspres under reformbølge Jakob Bigum Lundberg tager to år mere på posten som chef for Kommunale Velfærdschefer, og der er masser at tage fat på, når både en ældre- og sundhedsreform skal føres ud i livet. Han er dog usikker på, om det allervigtigste spørgsmål i ældreplejen bliver løst.
Skriv en kommentar
Én ting mangler i den nye ældrelov Ældreloven er nu sendt i høring. Den ser stort set ud som flere aktører ventede, men de efterlyser dog én vigtig ting, hvis ønsket om helhedsplejen skal blive til virkelighed.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
Hver fjerde i ældreplejen er ufaglært FOA har lavet en gennemgang af data over kommunernes ansatte på sosu-området, og udviklingen går den forkerte vej i forhold til ufaglærte, lyder det fra sektorformand.
Skriv en kommentar
Ældreministeren vil i dialog med kommuner og ældre Hvad er det gode ældreliv? Det har ældreminister Mette Kierkgaard (M) sat sig for at finde ud af, og hun har derfor indledt en tur rundt i Danmark for at få input fra kommuner og ældre medborgere.
Skriv en kommentar
Penge på vej til særlig indsats for ufaglærte medarbejdere i ældreplejen Mere end hver fjerde medarbejder i ældreplejen har ikke en social- og sundhedsuddannelse, derfor øremærkers 28 mio. kr. i ældrereformen til opkvalificering af ufaglærte medarbejdere i ældreplejen.
Skriv en kommentar
FOA håber, at fritidsjob-udspil kan give flere sosu’er Måske vil flere arbejde med syge og ældre, hvis de får lov at fritidsjobbe på området, lyder håbet fra FOA, der derfor hilser regeringens fritidsjobudspil velkomment. Organisationen løfter dog også en advarende pegefinger.
Skriv en kommentar
Danskerne er positive over for, at frivillige i fremtiden hjælper til i ældreplejen Tre ud af fire danskere tror, at det bliver nødvendigt med flere frivillige på ældreområdet, og de fleste er positivt stemt over for frivilligt arbejde, selvom kun halvdelen af os ønsker at bidrage, viser en ny undersøgelse fra KL.
Skriv en kommentar
København har succes med at få ufaglærte på skolebænken En håndholdt og målrettet indsats i Københavns Kommune betyder, at flere ufaglærte i ældreplejen videreuddanner sig med markant mindre frafald end normalt. Det styrker kvaliteten, mener sundheds- og omsorgsborgmester.
Skriv en kommentar