Hver tredje med svær astma har ikke sygdom under kontrol Mange borgere med svær astma får utilstrækkelig behandling. Faktisk har flere end hver tredje med svær astma måttet ty til skadestuebehandling, hospitalsindlæggelse eller overdreven brug af medicin som følge af dårligt kontrolleret astma.

Mange astmapatienter får ikke tilstrækkelig behandling og lever derfor med en underbehandlet astma. Det er især borgere med svær astma, der får en utilstrækkelig astmabehandling. Faktisk har 36,4 pct. af danskerne med svær astma måttet tage på skadestuen, lade sig indlægge eller bruge store mængder medicin, fordi deres sygdom ikke har været under kontrol, viser en undersøgelse i Academy of Allergy, Asthma & Immunology. Undersøgelsen omfatter 61.583 danskere, som i 2010 var i alderen 14-44 år, og som havde astma. Fem-ti...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.