Mange astmapatienter får ikke tilstrækkelig behandling og lever derfor med en underbehandlet astma. Det er især borgere med svær astma, der får en utilstrækkelig astmabehandling. Faktisk har 36,4 pct. af danskerne med svær astma måttet tage på skadestuen, lade sig indlægge eller bruge store mængder medicin, fordi deres sygdom ikke har været under kontrol, viser en undersøgelse i Academy of Allergy, Asthma & Immunology. Undersøgelsen omfatter 61.583 danskere, som i 2010 var i alderen 14-44 år, og som havde astma. Fem-ti...
Nyt program skal sikre bedre opsporing af børn og unge med astma Et nyt astma-undersøgelsesprogram lanceret af Sundhedsstyrelsen skal sikre en målrettet opsporing, diagnose og udredning hos børn og unge
Skriv en kommentarNy retningslinje for behandling af astma hos børn og unge sendt i høring Sundhedsstyrelsen har sendt en ny national klinisk retningslinje for non-farmakologisk behandling af astma hos børn og unge i høring. Retningslinjen er et supplement til RADS’ anbefalinger på området.
Skriv en kommentar
Sundhedstjek skal give sunde teenagere i København I nyt pilotprojekt vil Københavns Kommune give et særligt sundhedstjek til elever i 9. klasse for at se, om det kan forebygge mistrivsel.
Skriv en kommentar
Næstved tager første skridt mod ny sundhedsby Næstved Kommune og Region Sjælland går sammen om at skabe et stærkere, mere sammenhængende sundhedstilbud tæt på borgerne
Skriv en kommentar
Odense Kommune vil have flere gode leveår til borgerne To nye ekspertråd med sundhedsprofessorer i spidsen skal styrke forebyggelse og forskning indenfor sundhed i Odense.
Skriv en kommentar
Mads Koch Hansen: Det sundhedsteknologiske tog kommer buldrende, og Danmark skal til at komme ombord Innovationen inden for sundhedsteknologi kører i disse år i et hidtil uset højt gear, hvor det vælter ud på markedet med validerede teknologiske løsninger, der kan løse mange af de problemer, som sundhedsvæsnet i dag står over for. Teknologisk er vi meget længere fremme, end folk tror, men vi skal have nedbrudt nogle barrierer for implementering, siger læge Mads Koch Hansen, der er direktør for Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Ulighed i behandlingen af sygdom blandt børn har store konsekvenser Børn fra familier med færre ressourcer har større risiko for dårligere behandling og akutte kontakter til sundhedsvæsenet, viser ny rapport fra Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut.
Skriv en kommentar
Morten Grønbæk om dansk folkesundhedslov: Kommunalt ansvar er første skridt mod bedre folkesundhed En folkesundhedslov i stil med Norges er et nødvendigt første skridt i arbejdet med at forbedre den danske folkesundhed. Det mener Morten Grønbæk, direktør for Center for Sundt Liv og Trivsel. Heldigvis er arbejdet med løsninger allerede i gang.
Skriv en kommentar
Norsk ekspert efter 13 år med folkesundhedslov: Loven har skabt størst forandring i kommunerne En folkesundhedslov har systematiseret det kommunale arbejde med at fremme sundheden i Norge. Men loven stiller ikke de rette krav, siger norsk ekspert, der mener, at Danmark kan lære meget af de norske mangler i loven.
Skriv en kommentar
Tre sundhedschefer ser frem mod 2025 Ældrelov og sundhedsreform bliver overskrifterne for arbejdet i 2025. Sådan lyder det fra sundhedscheferne i Ballerup, Randers og Vejle kommuner, der allerede er i fuld gang med arbejdet.
Skriv en kommentar
Aarhus Kommune skifter strategi i forhold til børn med svær overvægt Et nyt studie fra Aarhus Universitet og Steno Diabetes Center Aarhus har vist, at det kræver en længerevarende indsats at komme svær overvægt til livs hos børn. Aarhus Kommune vil nu skifte strategi.
Skriv en kommentar