‘Hurtig henvisning’ fordobler henvisninger til rygestophjælp I et toårigt forsøg med ‘hurtig henvisning’ er antallet af henvisninger til rygestophjælp i Region Hovedstaden fordoblet.

Københavns Kommune har haft succes med hurtig metode til henvisning af rygere til rygestop. Kommunen begyndte at bruge metoden ’Very Brief Advice’ (VBA) eller ’Hurtig henvisning’ i 2019, og i en forsøgsperiode på to år, er der blevet henvist dobbelt så mange rygere til rygestophjælp i Region Hovedstaden. Det konkluderer en videnskabelig evalueringsrapport, som netop er offentliggjort, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. Metoden består i sin enkelthed af tre trin – spørg, oplys og henvis. Møder man en patient...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind