Flygtningebørn har under halvt så mange kontakter med børne- og ungepsykiatrien som danskfødte børn. Det viser et nyt studie, der er gennemført af en forskergruppe ved Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. Forskergruppen er nået frem til sine resultater ved at sammenligne, i hvor høj grad de 24.427 flygtningebørn, der har fået dansk opholdstilladelse mellem 1993 og 2010, har haft kontakt med børne- og ungepsykiatrien i årene 1993 frem til 2012 i forhold...

Kommunernes tilskud til tandpleje for udsatte borgere er for bøvlet at søge Borgere med en lav indkomst kan søge om kommunal hjælp til tandpleje, men ansøgningsprocessen er alt for bureaukratisk for målgruppen, siger forskere og tandlæger. Dårlige tænder er med til at holde folk ude af arbejdsmarkedet.
Skriv en kommentar
Professor advarer mod at droppe helbredstjek til flygtninge Det kan koste kommunerne penge, og risikoen for at overse smitsomme sygdomme og psykiske lidelser hos flygtninge vokser, hvis kommunerne stopper obligatoriske helbredstjeks.
1 kommentar
Herning skaber holdbare mandefællesskaber Mange kommuner etablerer forløb for mænd for at styrke deres sundhed, men det er ikke så tit, at mændene holder sammen efter forløbet. I Herning har mandefællesskaberne vist sig at være holdbare igennem flere år, og det skyldes bl.a. længden på forløbet, mener tovholder Elsebeth Houe.
Skriv en kommentar
Analyse fra Lungeforeningen: Seks procent af danskerne dør af KOL En ny analyse fra Lungeforeningen viser, at seks pct. af alle danskere dør af KOL, og at indlæggelser i forbindelse med KOL-forværringer ofte er fatale. Vi er nødt til at gøre noget på både kort og lang sigt, siger Lungeforeningens formand og overlæge.
Skriv en kommentar
Vejen til bæredygtige partnerskaber på ældreområdet Demografien udvikler sig og vores sundhedsvæsen kræver nye måder at tænke omsorg og sundhed, særligt for den voksende ældre befolkning. Det bliver bedst løst i brede samarbejder. Her er 10 anbefalinger, der kan give effektive og langsigtede partnerskaber på tværs af offentlige og private aktører.
Skriv en kommentar
Mentorer skal hjælpe studerende og nyuddannede godt i gang Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune har ansat tre mentorer til at tage sig af elever og nyansatte nyuddannede, så de føler sig velkomne og trygge i jobbet.
Skriv en kommentarErfaringer deles om medicinhåndtering i botilbud Dansk Selskab for Patientsikkerhed inviterer til gratis workshop om medicinhåndtering for ansatte i botilbud.
Skriv en kommentarNy sundhedsprofil: Et betydeligt mindretal af børn og unge mistrives i Region Hovedstaden En ny sundhedsprofil, udarbejdet af Statens Institut for Folkesundhed, viser problemer med social ulighed og sundhedsproblemer blandt børn og unge i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentarRehabilitering: Helsingør tænker på tværs Nyt udekørende tværfagligt rehabiliteringsteam tager sig af alle borgere, der er visiteret til sygepleje eller genoptræning i eget hjem i en periode.
Skriv en kommentar
15 kommuner skal teste digital terapi til mødre med fødselsdepression Det kommende år skal 15 kommuner teste et onlinetilbud til kvinder, der får en fødselsdepression, udviklet af forskere fra blandt andet Center for Digital Psykiatri i Region Syddanmark.
Skriv en kommentar
Ny VIVE-rapport: Vikarer kan være en belastning i sundhedssektoren Det store forbrug af vikarer på hospitaler og i ældreplejen tærer på sundhedspersonalets trivsel. Det fremgår af en ny rapport fra VIVE, der også peger på flere veje til at mindske brugen af eksterne vikarer.
Skriv en kommentar