Flygtningebørn har langt mindre kontakt med psykiatrien end danske børn Nyt registerbaseret studie dokumenterer, at børn af flygtninge har under halvt så mange re kontakter med psykiatrien end danskfødte børn. Måske på grund af sprogproblemer og kulturforskelle.

Flygtningebørn har under halvt så mange kontakter med børne- og ungepsykiatrien som danskfødte børn. Det viser et nyt studie, der er gennemført af en forskergruppe ved Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet. Forskergruppen er nået frem til sine resultater ved at sammenligne, i hvor høj grad de 24.427 flygtningebørn, der har fået dansk opholdstilladelse mellem 1993 og 2010, har haft kontakt med børne- og ungepsykiatrien i årene 1993 frem til 2012 i forhold...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind